Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hopmanov kup

Pobijedili Belgiju! Tko kaže da Donna i Borna ne znaju igrati parove?

Rijeka: Borna Ćorić i Dominic Thiem u četvrtom meču između Hrvatske i Austrije u kvalifikacijama Davis Cupa
Nel Pavletic/PIXSELL
20.07.2023.
u 22:03

Naša se reprezentacija u subotu sastaje sa Španjolskom (Alcaraz, Masarova), a eventualnom pobjedom plasirali bismo se u finale ovogodišnjeg izdanja Hopmanova kupa koji je na rasporedu u nedjelju, a u njemu se sastaju pobjednici skupina

U prvom kolu obnovljenoga Hopmanova kupa, natjecanja mješovitih teniskih reprezentacija koje se održava u Nici, Hrvatska je pobijedila Belgiju s 2:1. A počelo je prilično loše, Donna Vekić je u prvom dvoboju izgubila od Elise Mertens, 30. tenisačice svijeta,  sa 2:6, 2:6, za samo 70 minuta igre. No, poravnao je Borna Ćorić, iako teškom mukom. Pobijedio je Davida Goffina (111. na ATP listi) sa 6:3, 2:6, 10:4, nakon nešto više od sat i pol velike borbe.

Pobjednika je odlučio dvoboj parova, pa iako Bornu i Donnu bije glas da se ne snalaze baš najbolje u dublu, naša je kombinacija izvojevala pobjedu sa 7:6 (5), 3:6, 10:6. Ne zaboravimo da je s druge strane mreže bila nekad prva igračica svijeta u parovima, Mertens je i danas šesta u toj konkurenciji, ali Hrvati su bili uspješniji dijelom i zbog toga što je najslabija karika tog okršaja bio Goffin. Meč je i odlučen njegovom dvostrukom pogreškom pri serviranju. 

Naša se reprezentacija u subotu sastaje sa Španjolskom (Alcaraz, Masarova), a eventualnom pobjedom plasirali bismo se u finale ovogodišnjeg izdanja Hopmanova kupa koji je u nedjelju, a u njemu se sastaju pobjednici skupina.

Hrvatski su tenisači i tenisačice jučer bili aktivni i u drugim krajevima svijeta, pa pogledajmo najvažnije rezultate

ATP Challenger tenisača u Trstu (118.000 eura), osmina finala: Passaro (Ita) - Prižmić (Hrv) 4:6, 6:4, 6:2.
ATP Challenger tenisača u Tampereu, Finska (73.000 eura), osmina finala: Ajduković (Hrv) - Sanchez (Špa) 6:1, 7:6 (5). 
ITF turnir tenisačica u Olomoucu, Češka (60.000 USD), osmina finala: Bošković (Hrv) - Sakellaridi (Grč) 6:3, 6:2. 
ITF turnir tenisačica u Darmstadtu, Njemačka (25.000 USD), osmina finala: Lukas (Hrv) - Wirges (Njem) 6:4, 6:2.  
ITF turnir tenisačica u Parnuu, Estonija (25.000 USD), osmina finala: Ćirić Bagarić (Hrv) - Aksu (Tur) 2:6, 6:3, 6:3. 
EP za uzrast do 18 godina u Klostersu (Švicarska), muški - osmina finala: Poertner (Njem) - M. Dodig (Hrv) 3:6, 6:3, 7:6 (8).
 
 

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
22:43 20.07.2023.

..."bije glas"....ajoj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije