Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omišaljka Paola Girotto sjajna na Kupu Hrvatske

Paoli Girotto je veslanje joj u krvi

'290909 RIJEKA REGIJA PAOLA GIROTTO POBJEDNICA KUPA HRVATSKE U VESLANJU'
'P Cy\\u0308LOVROVIC VLM'
30.09.2009.
u 08:30

Mlada sportašica iz VK Glagoljaš pobjednica je Kupa Hrvatske u veslanju u samcu za mlađe juniorke, održanom na Jarunu...

– Još kao mala išla sam na regate s ocem, strastvenim veslačem i trenerom veslanja, i zaljubila sam se u čamce, vesla i more – kaže mlada Omišaljka Paola Girotto, koja se sa Kupa Hrvatske u veslanju "Miljenko Finderle" na zagrebačkom Jarunu ovih dana vratila s naslovom pobjednice u kategoriji samca za mlađe juniorke.

U konkurenciji sedam djevojaka iz cijele Hrvatske osvojila je vrijedan naslov koji ujedno znači i najveći juniorski uspjeh veslača VK Glagoljaš iz Omišlja. Petnaestogodišnja Paola svaki dan putuje u Rijeku gdje u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji polazi 1. razred.

– Nije lako spojiti školu i treninge, no uz dobru organizaciju sve se stigne! Treniram tri puta radnim danima i dodatno vikendom, no toliko volim veslanje da mi ništa nije teško – kaže Paola, koja je već sudjelovala i na međunarodnom natjecanju u Mariboru gdje je osvojila četvrto mjesto u natjecanju "na suhom" - na veslačkim spravama.

Osvajanje Kupa Hrvatske nije se dogodilo slučajno, nakon što je prije dvije godine postala državna prvakinja u kadetskoj konkurenciji, nastavila je vrijedno trenirati, što je rezultiralo novim uspjesima - na ovogodišnjem PH-u, i to u starijoj juniorskoj kategoriji, osvojila je treće i četvrto mjesto u dvije kategorije, dok je na državnom natjecanju za osnovne škole, u kategoriji natjecatelja iz 51 škole, pobijedila u samcu i na veslačkim simulatorima.

No Paola nije sama, u VK Glagoljaš stasaju još dvije mlade veslačice, Iris Vračar i Mia Domišljenović, koje svojim rezultatima potvrđuju tradiciju dobrog veslanja u Omišlju, a dobre rezultate postižu i veslači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije