Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLIČITI SCENARIJI

Ovo su potencijalni protivnici Hrvatske ako uhvatimo Euro. Vatreni mogu dobiti 'skupinu smrti'

Cardiff: Utakmica skupine D kvalifikacija za UEFA Euro 2024, Wales - Hrvatska
Foto: Nick Potts/PIXSELL
1/11
18.10.2023.
u 10:12

Prošli mjesec Dalić i stručni stožer razmišljali su kako upasti u prvu jakosnu skupinu kod ždrijebanja koja je sada postala nemoguća misija, a sada imaju veće brige jer naš plasman je upitan

Još samo dva kola ostala su do kraja kvalifikacijskog ciklusa za europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine. Vatreni još moraju igrati protiv Latvije u Rigi te kontra Armenije u Maksimiru i nadati se kako će Wales kiksati kako bi se mogli izravno plasirati na smotru Starog kontinenta. 

Prošli mjesec Dalić i stručni stožer razmišljali su kako upasti u prvu jakosnu skupinu kod ždrijebanja koja je sada postala nemoguća misija, a sada imaju veće brige jer naš plasman je upitan. Ako Hrvatska uzme šest bodova i završi druga u skupini bit će u trećoj jakosnoj skupini, a uz kiks Walesa protiv Armenije uz poraz Turske od Walesa mogli bi upasti u drugi šešir kao pobjednici naše skupine D. 

Profesor s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Tomislav Globan objavio je prema Elo modelu projekciju svih šešira za ždrijeb skupina na završnom turniru u Njemačkoj. Prema prikazanom, čak bi nam možda bolje bilo da budemo u trećem šeširu jer se u drugoj jakosnoj skupini nalaze nalaze poželjni protivnici poput Albanije i Mađarske. 

VEZANI ČLANCI:

Naravno, vatreni mogu dobiti i 'skupinu smrti' s Italijom, Švicarskom (Turskom) te bilo kojom selekcijom iz prvog šešira. Naravno, ovo podrazumijeva situaciju u kojoj nećemo morati u doigravanje gdje bi se mogli sučeliti s Talijanima u finalu ako također završe treći. 

Inače, ždrijeb play-offa za Euro je dva dana nakon zadnjeg kola, 23. studenog u Nyonu, a ždrijeb glavnog turnira 2. prosinca od 18 sati u Hamburgu.

Komentara 2

ČV
čača vrati se
10:47 18.10.2023.

kako bude vidjet ćemo, sretno vatrenima i nama navijačima

Avatar Art of Noise
Art of Noise
20:15 18.10.2023.

Prvo se plasirajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije