Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJTEŽI ZADATAK

Otkrivamo najveće Dalićeve dileme: Tko će biti u prvih 11 protiv Brazila? Nedostaje nam jedna stvar...

KATAR 2022: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na trening kampu Al Ersal 3 u Dohi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/100
06.12.2022.
u 22:57

Hrvatska i Brazil bez sumnje će prirediti pravi nogometni spektakl, ali pred izbornikom Dalićem možda je i najteži zadatak u karijeri.

Do utakmice s Brazilom ostala su još dva dana, a stanje s Bornom Sosom još je daleko od idealnoga. Jaka viroza ostavila je traga i pitanje je hoće li lijevi bek Stuttgarta biti fizički spreman od prve minute započeti boj protiv Brazila. Ne bude li spreman, zamijenit će ga opet Borna Barišić, koji je protiv Japana odigrao solidnu utakmicu. Doduše, potkraj utakmice u dva navrata uhvatili su ga grčevi, jedva je izdržao svih 120 minuta.

Dalićeva dvojba sigurno je mjesto centralnog napadača. Bruno Petković malo je toga pokazao u 62 minute, njegova zamjena Budimir propustio je odličnu šansu potkraj drugog poluvremena pa je onda zamijenjen Livajom koji se najviše istaknuo promašenim jedanaestercem u raspucavanju.

05.12.2022., stadion Al Janoub, Al Wakrah, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, osmina finala, Japan - Hrvatska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Možda je najbliži mjestu prvih 11 ipak Livaja, jer naš je napad na ovom prvenstvu funkcionirao jedino u utakmici protiv Kanade, dok je Livaja bio u špici, a Kramarić na desnom krilu.

Naravno, opcija je i da Kramarić igra u špici, a na desnom krilu netko od dvojca Pašalić/Vlašić. Iako, ta varijanta isto nije bila pretjerano dobra u otvarajućoj utakmici SP-a protiv Maroka. Vezni red sigurno će ostati nepromijenjen, trojac Modrić – Brozović – Kovačić sigurno će započeti protiv Brazila, kao i stoperski par Gvardiol – Lovren.

KATAR 2022: Trening hrvatske nogometne reprezentacije na trening kampu Al Ersal 3 u Dohi
1/12

Josip Juranović pokazao je konstantnost i nema potrebe zamijeniti ga Stanišićem. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će minutažu dobiti Oršić. Ovakve utakmice, u kojima se njegova momčad brani, idealne su za njega. Pokazao je to protiv Tottenhama, Chelseaja, West Hama, Atalante...

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> U studiju Večernjeg otkrivena životna priča Dominika Livakovića, otkrio ga je čovjek koji nije dočekao njegovu najveću noć: 'Mali buš videl, taj bu jednog dana svjetska klasa'

Ključne riječi

Komentara 37

DE
derin
23:00 06.12.2022.

Hrvatska se ne zna braniti i to nije naša igra i brzo ćemo tako dobiti gol. Dalić uporno gura Kramarića izgleda, prije će Modrić na klupu nego Kramarić izgleda. Kramarić dvije utakmice zaredom protiv ozbiljnih momčadi na desno nije pokazao ništa skoro. A vidjeli smo protiv Maroka po još koji zna put da nije ni centarfor. Lijepo ga uvesti oko 60. minute, kad su linije malo labavije. Naprijed ili Livaja ili Budimir a desno Vlašić ili Majer. Treba nam najbolja utakmica, s puno boljim izdanjima svih linija i uz maksimalnu koncentraciju i oprez prema nazad. 🇭🇷

ZP
Zabranjen pristup
23:38 06.12.2022.

Nema veze tko igra napadaca,kad ne dobije loptu nemoze ni zabiti

BU
bubacro
23:04 06.12.2022.

ne trebaju ti teretni napadaci ... premalo pucamo izvana --treba vise riskirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije