Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVANJE

Shrvani Starčević nakon drame u četvfinalu: 'Olimpijske igre su mi uklete, nikad nisam izgubio na ovakav način'

Tokio: Božo Starčević izborio četvtinu finala
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.08.2021.
u 07:14

Za plasman u finale Božo se borio s Irancem Mohamedalijem Geraeijem.

U dramatičnom raspletu borbe Božo Starčević izgubio je od Iranca. 

Starčević je vodio s 5-3 do pet sekundi prije isteka vremena, a onda je Iranac izveo očajnički pokušaj skočivši na Božinu glavu. Hrvatski borac je, nesvjestan da se radi o zadnjim sekundama, s protivnikom na glavi pokušao izvesti bacanje. Sudac je prvo pokazao da je Iranac pobijedio s 7-5, a nakon "challengea" iz hrvatskog kuta i duge provjere videa Irancu su skinuta dva boda na 5-5, ali je Geraei otišao u polufinale jer je on zadnji dobio bodova u meču.

"Ja sam vodio i nisam znao koliko je dokraja, a on je napravio jedan nemogući potez. Skočio je, a ja sam ga iskontrolirao i ušao u bacanje. Bio sam siguran da ću dobiti bodove za bacanje, a suci su to bodovali kao njegovo bacanje bez moje kontrole. Njemu su obje noge bile u zraku, a ja, da sam znao koliko je dokraja ostalo vremena, vjerojatno ne bih ušao u bacanje, već bih ostao stajati. Teoretski, suci su mogli dosuditi meni četiri boda, a njemu dva, a oni su bodove dali samo njemu. Nikad na ovakav način nisam izgubio meč. 

Da budem iskren, on je po medaljama puno bolji borac nego ja, ima dvije bronce sa svjetskih prvenstava, ali danas sam cijeli meč odradio taktički perfektno. Do zadnje dvije sekunde", izjavio je vidno utučeni Starčević, koji sada čeka eventualnu pobjedu Iranca u polufinalu protiv Mađara Lorinza, kako bi dobio priliku ući kroz repasaž u borbu za broncu.

"Da sam dobio Iranca, ja bih bio prilično siguran da ću osvojiti medalju. I ukoliko bi izgubio s Mađarom, imao bih borbu za broncu s japanskim hrvačem, koji je slabiji od mene. Ne vjerujem da će Gezaei dobiti Lorincza, a ako ga i pobijedi onda bih u repasažu imao Kubanca, pa Mađara, koji je puno bolji borac od Japanca. A to je tako, hrvatski nogometaši su dvaput prošli na penale u Rusiji, a da su ispali na prvima. Pokazao sam dosta dobro hrvanje, ali Olimpijske igre su mi uklete", kazao je Starčević, borac za kojeg su listom svi hrvatski novinari kazali da bi upravo njega najradije vidjeli s medaljom iz Tokija. 

 Starčević je ranije ostvario je pobjedu u osmini finala kategorije do 77 kilograma grćko-rimskim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Starčević je u prvom meču svladao Bugarina Aika Mksnaniajana s 3-1.

"Imam iskustva s prošli Igara, a ja nisam od onih koji će odmah kazati da ću pobijediti. Čak sam se na zagrijavanju čudno osjećao jer smo došli prije dva dana, sveukupno 30 sati putovanja pa nisam bio najbolji, ali dovoljno sam iskusan. Osjetio sam da je protivnik slabiji od mene iako je u kvalfikacijama za ove igre pobijedio Rusa, oji je prvi favorit za zlato", kazao je član HK Metalac iz Zagreba. 

Božo Starčević već ima iza sebe iskustvo jednih Igara, onih u Riju prije pet godina, kada je nesretno i nezasluženo izgubio od Rusa Vlasova u borbi za polufinale.

U Tokiju je s njim i njegov brat, ujedno i trener Nikola Starčević.

>> Pogledajte doček braće Sinković i Damira Martina

Komentara 5

PA
papiribica
08:25 02.08.2021.

Samo hrabro naprijed! Sport je dugi niz pobjeda i poraza.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
09:16 02.08.2021.

Mozda je dosta jak za Open Balkan.....prvenstvo najslabijih.....

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
06:34 02.08.2021.

Sudije donose pravdu na Olimpijadi i EU arbitraži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije