Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA!

Šok u Tokiju! Sandra Perković ostala bez medalje!

Tokio: Sandra Perković u finalu bacanja diska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/33
02.08.2021.
u 15:15

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je četvrto mjesto u finalu bacanja diska na Olimpijskim igrama u Tokiju ostavši bez medalje nakon što je osvojila zlato u Londonu i Rio de Janeiru.

Nakon nevjerojatnog raspleta finala u bacanju diska, hrvatska atletičarka i braniteljica naslova iz Rija ostala je bez postolja. Sandra Perković finale je završila na četvrtom mjestu! Olimpijska prvakinja postala je Amerikanka Valerie Allman  koja je već u prvoj seriji bacila 68.98 metara,

Srebrna je Nijemica Kristin Pudenz (66.86), a bronca je otišla na Kubu, osvojila ju je Yaime Perez (65.72).

Kraljica diska je nakon prve serije bacila 62.53 metra i zauzela 5. mjesto. U drugoj seriji Perković je nakon duge pripreme u krugu upisala i prvi promašaj. Disk je završio u mreži. Na početku treće serije natjecanje je zaustavljeno zbog proloma oblaka koji se spustio nad stadionom, a koji je učinio uvjete nemogućima.

Nakon više od pola sata prekida, nastavljeno je natjecanje, no pod upitnim uvjetima jer je podloga vrlo skliska, stoga sve bacačice imaju slabije rezultate. No, Sandra je bila izvrsna u trećoj seriji i bacila 65.01, najbolji rezultat treće serije.

U četvrtoj seriji Sandra je upisala "x", ali nije jedina čak 6 od 8 natjecateljica nije uspjelo realizirati hitac. Sandra je upisala 3. promašaj u petoj seriji i maksimalno si otežala situaciju.

U finalnoj seriji Sandra je bacila 63.25, no to nije bilo dovoljno kako bi popravila plasman.

Sandrina dominacija u ovoj disciplini traje godinama. U Londonu 2012. bila je prva s hicem 69,11 metara, u Riju 2016. pobijedila je s hicem 69,21 metara. 

Zanimljivo je da su u kvalifikacijama zapele druga i treća iz Rija, Francuskinja Melina Robert-Michon te Kubanka Denia Caballero. U finale nije ušla ni četvrta iz Rija, Australka Dani Samuels. Iz toga brazilskog finala danas su, osim Sandre, nastupile još samo dvije diskašice – Kineskinja Yang i Kubanka Perez, koja je s tri prijestupa u prve tri serije ostala bez plasmana u Riju.

Inače, rekord u bacanju diska postavile su dvije Nijemice, obje 1988. Prvo je Gabriele Reinsch u srpnju na svjetskom prvenstu u Zapadnoj Njemačkoj postavila svjetski rekord bacivši disk nevjerojatnih 76.8 metara!

Dva mjeseca kasnije na Olimpijskim igrama u Seoulu njezina sunarodnjakinja Martina Hellman bacila je disk 72.3 metra i tako postavila Olimpijski rekord.

>> Pogledajte: Tonči Stipanović osvojio je povijesno srebro za Hrvatsku!

Ključne riječi

Komentara 78

GU
General_U
14:00 02.08.2021.

Sandra Perković dvostruka olimpjiska pobjednica dvostruka svjetska prvakinja peterostruka prvakinja europe šest uzastopnih osvojenih dijamantnih liga...sad će hulje doći na svoje ako kojim slučajem ne uzne medalju. ..

LL
lijepa_li si
14:01 02.08.2021.

toliko je radosti priuštila hrvatskoj. dika, radost i ponos hrvatske!

MI
Milenko1
16:08 02.08.2021.

Ma kakav sok u Grčkoj ko osvoji i šesto mjesto je heroj a u nas četvrto mjesto neuspjeh bravo Sandra ti si naša kraljica za sva vremena koliko ulažemo u sport ovo je vise nego zlatna medalja svi smo vidjeli da si dala sve od sebe ne može se uvijek pobjeđivati nas su sve dirnule tvoje suze nemaš za čim plakati biti će opet pobjeda i poraza bitno je da si se borila i dala sve od sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije