Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zenit u gostima

Nosio trenirku s natpisom 'Nas i Srba 300 milijuna'!

Zenit navijači
 (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/13
04.11.2010.
u 18:08

- Ja sam vođa skupine od pedeset navijača, oni će poludjeti kad čuju da sam priveden - vikao je Rus policajcima koji nisu imali milosti. Na majici je imao sliku ruskih vojnika s nekim četnikom.

Po cijelom gradu trajala je hajka, lov na zalutale ruske glave bio je otvoren. Ali policija je ovaj put bila lukava, svi navijači Zenita smješteni su u “fan-zoni”. I to na Marjanu, u restoranu “Bene” u vlasništvu gradonačelnika Željka Keruma.

– Zrakoplov s navijačima slijeće u 15 sati – uporno su ponavljali u zračnoj luci.

Naravno, to je bio “lažnjak” u dogovoru s policijom. Rusi su sletjeli u 13.30, autobusima su dopraćeni na Bene. No, budni novinari nisu pali na prijevaru, tristotinjak Zenitovih pristaša dočekali su na Marjanu. I nisu to bili prosječni navijači, već oni koji traže “utakmicu preko utakmice”.

Još su se i okupali

– Idemo, go, go – stisnula ih je policija i vodila prema Kerumovu restoranu. Malo su se bunili, ali su bespogovorno otišli do restorana koji se nalazi na plaži. More je, za ruske prilike, bilo prilično toplo, pa su se navijači sa zadovoljstvom i okupali.

– Što je ovo, majko moja, nikad nisam vidjela toliko policije na Marjanu? – pitala je jedna gospođa.

– Došli su nam gosti, stranci, pa se brinemo za njih – odgovorio joj je policajac.

Zenit je za svoje pristaše nabavio točno 338 ulaznica, a oko 15 sati jedan od njih završio je u solinskoj policijskoj postaji. S Marjana je odvezen policijskim vozilom jer je nosio trenirku s četiri ćirilićna slova S i natpisom “Nas i Srba 300 milijuna”, a na majici je bila fotografija četničkog vojnika s dvojicom ruskih vojnika. Priveden je zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava.

– Taj je došao avionom, kako li je samo prošvercao dimnu bombu?! – čudili su se policajci.

Rus je protestirao, branio se da ne zna što to piše na majici, a u jednom trenutku je čak i zaprijetio.

Ponapijali se i potukli


– Ja sam vođa skupine od pedeset navijača, oni će poludjeti kad čuju da sam priveden – vikao je Rus.

Dok su Rusi pili pivo i punili Kerumu proračun, gradom se pročulo da su na Benama. Stradao je tip na skuteru koji se dovezao do Bena. Policija ga je pretražila, a potom je otkrio.

– Neki su Rusi iznajmili automobil kod mene, imam rent-a-car agenciju, pa sam došao provjeriti je li sve u redu – pravdao se mladić.

Većina zenitovaca, njih 150, doputovala je zrakoplovom iz Sankt Peterburga, a ostali kombijima talijanskih registarskih oznaka. Izravna linija Sankt Peterburg - Venecija, pa kombijem do Splita. Dio navijača je u Split doputovao iznajmljenim vozilima iz Osijeka i Vukovara. To je bio najelegantniji pokušaj jer hrvatske tablice nisu sumnjive.

U Kerumovu restoranu Rusi su se na kraju ponapijali i potukli, nestalo je sve vino i pivo. Nešto prije 18 sati policija ih je otpratila na stadion.

Komentara 20

OB
-obrisani-
19:43 04.11.2010.

Pa kakvi su to žgoljavci, fotka no.10 ? Jbt, ni Rusi više nisu šta su nekad bili.

PP
pp
20:08 04.11.2010.

od te parole im je broj pao sa 300 na 150...moraju ju \"apdejtad\" :)

ZG
zgolub11
18:17 05.11.2010.

gdje su oni hrabri srbi koji su prijetili da če sa svojom pasjom bračom zapaliti split?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije