Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TIJEKOM UTAKMICE

Njemačka ne pamti ovakav incident: Desnicom visoko u zraku provocirao Izraelce

Foto: Reuters
1/3
28.03.2022.
u 20:01

Policija je potvrdila da se protiv osobe koja je izazvala incident pokrenuo kazneni postupak.

Njemački nogometni savez (DFB) objavio je da je policija pokrenula kazneni postupak protiv navijača koji je izazvao incident s nacističkim pozdravom na subotnjoj prijateljskoj utakmici protiv Izraela.

Na utakmici u subotu u Sinsheimu, koju je Njemačka dobila 2:0, jedan od gledatelja više puta je pružio ruku u nacistički pozdrav. Gledatelji su upozorili zaštitare, a kasnije je protiv njega policija pokrenula kazneni postupak.

- DFB zauzima jasan stav protiv svih oblika rasizma, diskriminacije i nasilja - stoji u priopćenju Njemačkog nogometnog saveza.

Savez dodaje da ako gledatelji budu svjedočili sličnim radnjama na stadionima u budućnosti trebaju postupiti kao u Sinsheimu i o incidentu obavijestiti sigurnosnu službu.

Ključne riječi

Komentara 3

DE
Delaparra
14:39 29.03.2022.

Kada se vidi da su ovakvi beznacajni incidenti kadri uzdrmati drustvo,jasno je koliko je drustvo slabo.

ZG
zg1985
12:31 29.03.2022.

AfD nisu nikakvi nacisti i legalno su izabrani..svatko tko se u vlastitoj drzavi usudi reci car je gol,za tebe je nacist ili?

ZG
Zeljko Grabar
11:10 29.03.2022.

Jaka reakcija njemacke policije i pravosudja, dok im u Bundestagu sjedi vise AfD (njemacki neonacisti) izabranih poslanika, nego ih je bilo na pocetku preuzimanja vlasti od istih na ulicama Berlina i Münchena 1937 godine. A i na zadnjim izborima u Saarlandu su jedina partija koja je usla u parlament uz dvije najvece SDP i CDU. To nije uspjelo ni ljevicarima, ni zelenima ni slobodnim demokratima iako ove dvije zadnje stranke su dio savezne vlade. Ali osudjuju nacisticku Ukrajnu dok im nacisti sjede u svim pokrajnskim i saveznom parlamentu. Hvala Bogu da znamo citati kako hrvatski tako i neke druge jezike, pa nismo ovisni samo o onome sto nam se na kapaljku nudi kroz hrvatske medije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije