Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL KOMENTAR

Napetu završnicu lige svaki put uzimam ispred tehnički kvalitetnog nogometa

Davor Javorovic/PIXSELL
07.05.2022.
u 16:50

Rezultatska važnost nogometnih utakmica. Zato tijekom Svjetskog prvenstva cijela država luduje, zato su nam oči zalijepljene za polufinala i finala Lige prvaka, zato je zadnje kolo posebno ako se odlučuje prvak države

Tri kola su prije kraja prije kraja prvenstva, Dinamo, Hajduk i Osijek su validni kandidati (netko više, netko manje) za naslov prvaka, i sva tri kluba još do kraja imaju i neki oblik igranja međusobnih derbija. Takvu završnicu lige na početku sezone potpisao bi vam svaki obožavatelj svoje nacionalne lige, a kamo li Prve HNL. 

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Gledajući proteklih 16 sezona Prve HNL, u 13 smo već znali u ovom kolu da je prvak Dinamo, i to ponekad s 15, 20 pa i 25 bodova prednosti. Istina, to su bile sjajne generacije sa sjajnim igračima poput Modrića, Mandžukića, Kovačića koji su se dokazali i na najvećoj nogometnoj sceni, ali po meni liga nije zanimljiva kad su na vrhu samo jedni, makar ih je divota gledati i makar pokazali veću razinu igre.

Dosta je u posljednjih dana u kolokvijalnom nogometnom razgovoru kolao izraz, "pa nije ovo najjači HNL, vidi kako svi ispuštaju bodovoe, napeto je jer su svi loši". Mogli bismo sada ulaziti u stotine argumenata je li tako ili nije, brojati xG i slično, ali zaista je rezultatska važnost i napetost ono što utakmice čini najzanimljivijima.

Zato tijekom Svjetskog prvenstva cijela država luduje, zato su nam oči zalijepljene za polufinala i finala Lige prvaka, zato je zadnje kolo posebno ako se odlučuje prvak države.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Imali su ove sezone svojih kikseva i Dinamo i Osijek i Hajduk, pa i Rijeka, ali na njihove dane smo od sve četiri momčadi isto tako gledali sjajan nogomet, a to se nekad uzima zdravo za gotovo. Livaja, Drmić, Oršić, Lovrić, Murić, Bočkaj, Caktaš, Šutalo, Nejašmić i još mnoga, mnoga imena isto tako su nam ove sezone pružala vrhunske izvedbe, a sigurno će dati najviše što mogu za ova zadnja tri okršaja.

Ne znam gdje bih ovu sezonu 21/22 rangirao po nekoj generalnoj kvaliteti nogometa, ali znam da bih ju sigurno stavio u Top 5, ako ne i Top 3 društvo po rezultatskoj napetosti (samim time i zanimljivosti) u povijesti Prve HNL. 

Komentara 2

PA
Paket
17:17 07.05.2022.

Dinamo prvak već sutra

DU
Deleted user
17:12 07.05.2022.

Po svemu sudeći, osim ako se ne poklope neki iznenađujući ishodi, Dinamo će biti novi prvak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije