Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanković je slobodan i čeka poziv iz Rusanove

Najvažnije je biti dobar sa Savezom

sp-savez-txt.jpg
import
09.07.2006.
u 18:21

Već smo jučer konstatirali kako Branko Ivanković jedini zadovoljava sve uvjete Stručne komisije za novoga hrvatskog izbornika, ali i po ostalim, neslužbenim parametrima, on je najbliži klupi vatrenih.
Ocjenjivali smo autoritet, iskustvo u vođenju reprezentacije, međunarodni ugled, imidž u javnosti, odnose s medijima i poziciju u HNS-u i opet došli do zaključka da Ivanković nema dostojnog suparnika.

Štimac je menadžer
Mogao bi to biti samo Slaven Bilić, uz Asanovića jedini vatreni koji ima odličan odnos s Vlatkom Markovićem, no jedan kvalifikacijski ciklus mladom reprezentacijom ipak nije dovoljno jak argument za preuzimanje A vrste. Slavenov trenerski uspon tek počinje i on je zapravo predodređen da jednoga dana bude šef repezentacije.
Od ostalih vatrenih, besprijekoran imidž u javnosti ima Zvonimir Boban, kao i karizmu i veliki međunarodni ugled, ali nema idealan odnos s Vlatkom Markovićem, što u priči o izborniku ima presudnu ulogu. Vlatkova se i te kako sluša, što je i logično, jer Hrvatska je s Markovićem na čelu saveza bila na tri posljednja velika natjecanja.
Boban, doduše, nikada izravno nije rekao ništa protiv predsjednika, ali javna je tajna da on želi biti njegov nasljednik.
Igor Štimac, osim što krivi Markovića za neuspjeh na SP-u, ima i još jednu otežavajuću okolnost: bavi se menadžerskim poslom i kao izbornik bio bi u sukobu interesa.

Kockarska prošlost
Josip Kuže napravio je remek-djelo s Dinamom, sjajan je u odnosima s medijima, ali imidž u javnosti narušen mu je nikad rasvijetljenim slučajem spaljivanja njegova automobila, kao i kockarskom prošlošću.
Velimir Zajec bio je veliki nogometaš,  no pada na ostalim važnim parametrima: nema izborničko iskustvo, a medije je gotovo uvijek izbjegavao i tretirao ih kao neprijateljima.


Boban i Zajec nemaju diplomu

Dva velikana hrvatskog nogometa Velimir Zajec i Zvonimir Boban ne zadovoljavaju osnovni uvjet koji propisuje Stručna komisija: nemaju završenu trenersku školu. Osim toga, Boban još nikoga nije trenirao, nema ni dana iskustva na klupi, a Zajecovi posljednji veliki trenerski rezultat bile su pobjede Dinama nad Ajaxom i Portom u Ligi prvaka prije osam godina. (td)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije