Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolovi u kuku

Murray odustao od Brisbanea, porazi Lučić-Baroni i Fett

Borna Ćorić - Andy Murray
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.01.2018.
u 11:45

Odustajanje od nastupa u Brisbaneu dodatno budi sumnju da će Murray biti spreman za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu.

Najbolji tenisač svijeta na kraju 2016. godine Britanac Andy Murray, u utorak je objavio povlačenje iz turnira u Brisbaneu, gdje je trebao biti 2. nositelj, a kao razlog je naveo bolove u kuku, zbog kojih nije igrao nijedan službeni meč još od poraza u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Wimbledona.

"Vrlo sam razočaran što se moram povući iz turnira. Došao sam s namjerom da dobro započnem ovu sezonu, ali moj tim i ja smatramo kako još uvijek nisam sposoban za natjecanje na najvišoj razini", izjavio je bivši dvostruki pobjednik Brisbane Internationala objašnjavajući svoju odluku.

Murray je u Brisbaneu neporažen (9-0). Trijumfirao 2012. godine pobijedivši u finalu Ukrajinca Alexandra Dolgopolova te godinu dana poslije svladavši u borbi za trofej Bugarina Grigora Dimitrova.

Borna Ćorić - Andy Murray
1/10

Murray je u ovom trenutku na 16. mjestu ATP ljestvice i bio je postavljen za 2. nositelja u Brisbaneu, a na njegovo mjesto upao je 'sretni gubitnik' iz kvalifikacija, 26-godišnji Nijemac Yannick Hanfmann, koji će unatoč porazu u posljednjem kvalifikacijskom kolu, dobiti priliku da se pobjedom nad Amerikancem Ryanom Harrisonom probije u četvrtfinale glavnog turnira.

Odustajanje od nastupa u Brisbaneu dodatno budi sumnju da će Murray biti spreman za nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu u Melbourneu, do čijeg je početka ostalo manje od dva tjedna.

Francuskinja Alize Cornet svladala je najbolju hrvatsku tenisačicu Mirjanu Lučić-Baroni sa 6-1, 7-5 i plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Brisbaneu, dok je u novozelandskom Aucklandu od Vrbovčanke Jane Fett u 1. kolu bolja bila Amerikanka Sofia Kenin i slavila sa 6-4, 6-4. 

Lučić-Baroni je teško mogla očekivati bolji ishod u srazu s Cornet, nakon što je pet puta u meču izgubila gemove na servisu, dvaput u prvom i čak triput u drugom setu. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Francuskinje.

Jana Fett je u Aucklandu prošla kroz tri kola kvalifikacija bez izgubljenog seta, ali do 2. kola glavnog turnira nije uspjela doći. Pogodila je samo 46 posto prvih servisa, što je pomoglo Sofiji Kenin (WTA - 108.) da u prvom setu oduzme servis našoj tenisačici jednom, a u drugom setu dvaput.

U Aucklandu je Petra Martić ostala kao jedina hrvatska predstavnica, a u 2. kolu će igrati 1. nositeljice Dankinje Caroline Wozniacki, koja je sa 6-3, 6-0 svladala Amerikanku Madison Brengle.

WTA Brisbane - 2. kolo

Aleksandra Krunić (Srb) - Garbine Muguruza (Špa/1) 5-7, 7-6 (7/3), 1-2, predaja

Anastasija Sevastova (Lat/7) - Sorana Cirstea (Rum) 6-2, 6-1

Alize Cornet (Fra) - MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 6-1, 7-5

WTA Auckland - 1. kolo

Caroline Wozniacki (Dan/1) - Madison Brengle (SAD) 6-3, 6-0

Sofia Kenin (SAD) - JANA FETT (HRV) 6-4, 6-4

Varvara Lepchenko (SAD) - Mona Barthel (Njem/7) 6-2, 6-2

Agnieszka Radwanska (Polj/4) - Beatriz Haddad Maia (Bra) 6-2, 4-6, 6-2

Taylor Townsend (SAD) - Christina McHale (SAD) 1-6, 6-4, 6-4

Verónica Cepede (Par) - Lara Arruabarrena (Špa) 6-3, 6-3

Sachia Vickery (SAD) - Lauren Davis (SAD/5) 6-1, 6-2

Ysaline Bonaventure (Bel) - Julia Putinceva (Kaz/6) 6-3, 6-3

Johanna Larsson (Šve) - Kurumi Nara (Jap) 7-6 (5), 6-3

Barbora Strycova (Češ/3) - Sara Errani (Ita) 6-4, 6-7 (3), 6-4

Polona Hercog (Slo) - Alison Van Uytvanck (Bel) 6-4, 7-5

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije