Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

Mlada Hrvatica (20) proglašena senzacijom dana na OI u Tokiju!

Nikolina Čačić - prva hrvatska boksačka olimpijka u povijesti
Igor Kralj/PIXSELL
24.07.2021.
u 17:26

"Nikolina je na OI došla s dva srebra, sa svjetskog i europskog prvenstva mlađih seniorki, ali je debitantica na najvećoj sceni pa je zaista nevjerojatno na koji način je odboksala meč koristeći prednost u visini i dužini ruku protiv snažne Amerikanke", objašnjava se.

Hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić (20) pobijedila je u dvoboju 1. kola kategorije do 57 kilograma Amerikanku Yarisel Ramirez jednoglasnom odlukom sudaca. 

Tek 20-godišnja Ćaćić je prva hrvatska boksačica koja je ikad nastupila na Olimpijskim igrama, a ubilježila je i prvu pobjedu, iako nije bila favoritkinja protiv jednako mlade Amerikanke. 

No, Ćaćić je pokazala izuzetnu vještinu i zrelost za svoje godine, kažnjavala je odličnim kontrama vidno umornu Amerikanku, pogotovu u trećoj rundi. Ramirez je porijeklom Kubanka rođena u Guantanamu, svjetska juniorska prvakinja iz 2015. i brončana s Panameričkih igara 2019. godine. Ćaćić u osmini finala u ponedjeljak čeka iskusna Kanađanka Caroline Veyre (32).

A nakon ovoga uspjeha stiglo je priznanje Europske boksačke federacije (EUBC) - proglašena je senzacijom prvog dana.

"Nikolina je na OI došla s dva srebra, sa svjetskog i europskog prvenstva mlađih seniorki, ali je debitantica na najvećoj sceni pa je zaista nevjerojatno na koji način je odboksala meč koristeći prednost u visini i dužini ruku protiv snažne Amerikanke", objašnjava se.

O svom nastupu Ćaćić je rekla:

- Ovo je za mene tek početak, smatram boks kao igru, dobra sam u tome i nadam se da ćete me dugo, dugo gledati. O sljedećoj protivnici ne razmišljam, nećemo je ni gledati jer tako radimo otkad sam počela boksati. Trener će me kasnije uputiti u protivnicu - rekla je.

>> Pogledajte što je Tin Srbić rekao nakon plasmana u finale

Ključne riječi

Komentara 8

GU
General_U
17:51 24.07.2021.

Taktički i tehnički Čačić bila bolja zaslužena pobjeda. Ako je amerikanka neka klasa ..a naša je pobjedila čisto moguć je i puno bolji rezultat sritno curo...

HE
Herceg56
17:38 24.07.2021.

Kad bi nešto bilo bez Hrvata, u pozitivnom smislu, to bi bilo čudo.Bravo i samo naprid do medalje.

DR
Draconic5
20:19 24.07.2021.

Frizura joj je genijalna! Bravo, Nikolina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije