Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Judo

Mišković zlatna u Maroku, Bandić otvorio veliki Europski kup u Zagrebu

Marijana Mišković Hasanbegović
Foto: HJS
1/4
12.03.2016.
u 21:21

- Jedanaestu godinu zaredom već organiziramo Europski kadetski kup i užitak je vidjeti čak 650 mladih judoka u Hrvatskoj – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Prvi dan Europskog kadetskog kupa u Zagrebu ponudio je odlične borbe. Atraktivni ipponi i puna dvorana Sutinska vrela obilježili su eliminacijski dio natjecanja. Za to vrijeme na Afričkom kupu u Maroku, hrvatska reprezentativka Marijana Mišković Hasanbegović (-63kg) osvojila je zlatnu medalju. Nakon što je svladala Francuskinju, Marokanku i Španjolku, u finalu je stavila točku na «i» protiv Ruskinje Surakatove te dodala još 100 bodova u lovu na OI u Riju.

Hrvatski reprezentativci nisu uspjeli doći do medalja, ali su dali razloga za navijanje posjetiteljima dvorane Sutinska vrela. U konkurenciji 31 države dominaciju su pokazali Francuzi sa četiri borca u isto toliko polufinala. U muškoj konkurenciji najistaknutiji je bio Robert Klačar (-60kg) koji je zauzeo sedmo mjesto. Od hrvatskih kadetkinja najistaknutnije su bile Matea Brletić (-48kg) i Lara Cvjetko (-52kg), ali su završile natjecanje bez plasmana.

- Jedanaestu godinu zaredom već organiziramo Europski kadetski kup i užitak je vidjeti čak 650 mladih judoka u Hrvatskoj. Vjerujemo kako će kvalitetna organizacija i srdačno domaćinstvo pomoći svim judokama na turniru da brže napreduju i izrastu u kvalitetne seniore – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

- Grad Zagreb je postao središte sportskih događaja zahvaljujući našim judašima koji nas čine ponosnima. Ovo je dokaz da judo definitivno stanuje u Zagrebu i Hrvatskoj. U ime građanki i građana grada Zagreba želim svima da se gosti iz sve 31 države dobro osjećaju u Hrvatskoj i proglašavam turnir otvorenim – izjavio je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

U nedjelju od devet sati kreću eliminacijske borbe u težim kategorijama, a od 16 sati borbe za medalje.

Svim natjecateljima koji ostvare plasman od prvog do osmog mjesta dodijelit će se bodovi za IJF kadetsku rang ljestvicu.

Nakon natjecanja, reprezentacije će se preseliti na jaki međunarodni trening kamp gdje će od ponedjeljka do srijede zajedničkim treninzima nastaviti pripremu za nadolazeći dio sezone.

>>Olimpijska pobjednica i više od 650 natjecatelja dolaze u Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije