Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ PUTOVNICE

Ministar Ostojić ne da se požurivati, pa Amerikanka Shavonte neće igrati za Hrvatsku

Shavante Zellous
Foto: Dražen Brajdić
1/2
11.06.2015.
u 09:16

Zatečena: 
Imali su moje papire početkom svibnja, a sad je sredina lipnja i ništa se nije dogodilo.

Hrvatska je ostala bez još jedne važne igračice za nastup na Eurobasketu u Mađarskoj koji otvara danas dvobojem s Rusijom. Nakon ozlijeđenih Lelas, Režan, Mišure i Salopek, otpala je i Amerikanka Shavonte Zellous.

Unatoč svim potrebnim preporukama (HKS, HOO, resorno ministarstvo), Shavonte nije dobila onaj najvažniji potpis, a to je paraf ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji ističe da ga se ne može požurivati:

– Taj zahtjev za priznavanje državljanstva upućen nam je 5. lipnja i to će biti riješeno po proceduri i bez pritiska, odnosno na način kako se to radi prema svima. Oni koji imaju namjeru pojačati reprezentaciju moraju znati da taj postupak mora biti jednak za Amerikanke kao i za sve druge.

Ostojić: Postupak kasni

Dakle, prema ministru Ostojiću kasnio je cijeli postupak. Što pak kaže glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić?

– Napravili smo sve što smo mogli, svi u tom proceduralnom lancu, no proces je vrlo zahtjevan te katkad traje i do dvije godine. Nažalost, administrativni dio posla nije završen do kraja pa Shavonte neće moći igrati na EP-u. No, hrvatsku putovnicu ona će ipak dobiti pa će moći nastupati na našim sljedećim akcijama.

Nažalost, najviše je izvisila Shavonte jer će ni zbog čega propustiti prva tri tjedna WNBA lige u kojoj je članica Indiana Fever, a kad ne bi dobila hrvatsku putovnicu, ostala bi i bez unosnog ugovora u turskom Fenerbahçeu. A tamo joj je ugovor važeći samo s putovnicom neke od europskih zemalja.

Srećom za nju, iz HKS-a doznajemo da će putovnicu dobiti za četiri-pet dana pa će se vjerojatno toliko strpjeti u Zagrebu. Zbog toga je vjerojatno bila i umjerena u svojim izjavama premda zatečenost situacijom nije skrivala:

– Imali su sve moje papire početkom svibnja, a sada je sredina lipnja i još se ništa nije dogodilo. Znalo se kada prvenstvo počinje, znalo se koliko je vremena da se stvari srede i nije mi jasno zašto se toliko čekalo. No, sljedeću akciju reprezentacija počinje u studenom i valjda će dotad napraviti što moraju jer ja želim igrati za Hrvatsku.

Kada je doznao da ne može računati na Amerikanku, izbornik Braslav Turić zvao je preko HKS-ova ureda dvije djevojke koje je netom otpisao, Kristinu Benić i Mateu Vrdoljak, no obje su mu se zahvalile.

– S Mateom sam provela neko vrijeme nakon što je otpala i potpuno je razumijem te podržavam. Odlična je i iskusna igračica. Da su to napravili meni na način na koji su njoj, i ja bih napravila isto – kazala je Shavonte koja se, čini se, jako dobro uklopila u sastav.

Blaža ostaje doma

Svjedočili smo tome i za jednog razgovora s Lucom Ivanković, glavnom i odgovornom za pošalice u reprezentaciji. Upravo je Luca bila ta koja je Shavonte preimenovala u Blaženku, a kad Luca nešto predloži, to se ne propituje.

– Budući da ima komplicirano ime, pretražili smo ljepša hrvatska imena i došli do Blaženke. Pogledala sam njezino lice i zaključila da bi joj to ime savršeno pristajalo. Za prijatelje je Blaža.

>> Hrvatice u zadnjoj pripremnoj utakmici nadigrale Slovačku

Komentara 6

KL
kajima.lima.92
09:50 11.06.2015.

Nismo ni ocekivali da ce Rajko pomoci Hrvatskom sportu.Sport je jos jedino mjesto na koju komunjare nisu uspjeli baciti svoje prste.On da moze i zabranio bi nastup kosarkasicama,nogometasima i svima koji predstavljaju Hrvatsku jer jednostavno nemoze slusati Hrvatsku himnu.

Avatar Glina74
Glina74
08:43 12.06.2015.

Čiji je ministar taj OSTOIĆ Koliko ja znam kod zakletve se je zakleo da će sve delati za dobrobit HRVATSKE i hrvatskoga naroda Pitanje jeli imao PFIDU u đepu kod prisege kao Mesić svoje vremeno

ZG
zgblabla
10:24 11.06.2015.

da su hdz i sdp bile u svemu dosljedne gdje bi nam bio kraj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije