Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Messijev hat-trick u trijumfu Barce, Klopp pobijedio sve u Engleskoj

Lionel Messi
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
16.12.2018.
u 22:59

Ivan Rakitić opet je bio u udarnoj Barceloninoj postavi. Katalonci su slavili u gostima protiv Levantea (5:0)

Prvi put u zadnjih devet utakmica, Liverpool je slavio protiv Manchester Uniteda (3:1). Momčad Jürgena Kloppa slavila je s autoritetom najbolje nogometne družine na Otoku u ovom trenutku.

Uostalom, tako pokazuje prvenstvena ljestvica na kojoj Redsi imaju 45 bodova, jedan više od drugoplasiranog Manchester Cityja. Crveni vragovi nakon 17 kola imaju 26 bodova, dovoljnih tek za šestu poziciju.

Lionel Messi
1/5

Najlošiji im je to učinak od sezone 1990./1991. u Premiershipu. Nikada u povijesti Liverpool nije imao takvu prednost nad Unitedom u prvih 17 kola.

Puno je statističkih pokazatelja koji jasno sugeriraju u kakvoj se krizi nalazi momčad Josea Mourinha. Primjerice, do sada su već primili 29 pogodaka. Jedan više primljeni pogodak u odnosu na cijelu prošlu sezonu!

Shaqiri za povijest

Unitedu je s dva pogotka zapaprio Xherdan Shaqiri (73. i 81.). Shaqiri je u igru ušao u 70. minuti. Zanimljivo, švicarski reprezentativac tek je drugi nogometaš Liverpoola koji je, kao pričuva, zabio dva pogotka u svojoj prvoj utakmici protiv Manchester Uniteda. Uspjelo je to već Nigelu Cloughu 1994. godine.

- Pobijedila je bolja momčad, ali pogotkom u razdoblju igre kada nije bila bolja. Prvih 20 minuta sve su radili puno bolje od nas - istaknuo je Mourinho.

Nakon novog trijumfa njegove momčadi, Jürgen Klopp sada može kazati da je pobijedio svaku od 26 momčadi protiv kojih je igrao u Premiershipu.

- Ovo je bila nevjerojatna izvedba. Dominirali smo protiv mentalno nevjerojatnog protivnika. Momčad je zaslužila sve ovo - kazao je Klopp.

>> Luka Modrić: Zlatna lopta je kruna sjajne karijere

Inače, ovo je najveća Liverpoolova pobjeda na Anfieldu nad Unitedom od 2011. godine.

Rebić slavio protiv Jedvaja

Rijetki su vjerovali da će Arsenalov niz od 22 utakmice bez poraza u svim natjecanjima, stati baš protiv Southamptona. Momčadi koja je samo jednom slavila u 16 utakmica u prvenstvu. No, baš to se dogodilo. Southampton je slavio sa 3:2 . Dva pogotka za domaćine zabio je Ings (20. i 44. minuta), a za pobjedu je u 85. minuti zabio Charlie Austin. Henrikh Mkhitaryan bio je dvostruki strijelac za topnike (28. i 53. minuta).

Ante Rebić s Eintrachtom je slavio (2:1) protiv Tina Jedvaja i Bayera iz Leverkusena u 15. kolu njemačkog prvenstva. Rebić je zamijenjen u 81. minuti, dok je Jedvaj, kao lijevi bek, igrao cijeli susret za Bayer.

Ivan Rakitić opet je bio u udarnoj Barceloninoj postavi. Katalonci su slavili u gostima protiv Levantea (5:0). Prvi pogodak, na asistenciju Lea Messija, zabio je Luis Suarez u 35. minuti.

Messi je potom od 43. do 60. minute zabio još tri pogotka. S ukupnih 14 pogodaka najbolji je strijelac u svim ligama petice. Argentinac je u osam od devet zadnjih godina zabijao više od 50 pogodaka za Barcelonu i reprezentaciju! Zanimljivo, od 52. minute Rakitić je zaigrao na stoperskoj poziciji.

Fiorentina je slavila 3:1 protiv Empolija, a Marko Pjaca nije ulazio u igru. Baš kao ni Marko Rog u Napolijevoj 1:0 gostujućoj pobjedi protiv Cagliarija.

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kupatilo
01:32 17.12.2018.

niko od mladi i nijr zasluzio da igra igdje.Svi pozure nezreli samo daim je vani i da uzmu neke novce nabrzinu i upropaste se.Svaka cast Brekalu Jedvaju i Vlasicu.Ovima bi bilo bolje dasu ostali doma ili u stvari bolje je daih i nema jer nebi igrali ni tu jer brzo se umisle dadu neko i jesu u prvoj postavi ali ucinak bi bio nula.Bolje dasu ustupili mjesta drugima a njima nece biti mjesta niujednom klubu fok neprihvate spartanski zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije