Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ludnica u Ledenoj

Medveščak bi protiv Graza i dvije Arene napunio

Medveščak
Sanjin Strukić/PIXSELL
Autori: B.B., Karlo Ledinski
04.03.2010.
u 09:55

Predsjednik Gojanović: Ulaznica više nema, a uz nas su čak i navijači iz Splita i Dubrovnika. Premije: Za ulazak u polufinale 15% više plaće.

Nakon senzacionalnog preokreta u utorak u Grazu (od 0:3 do 4:3), hokejaši Medveščaka večeras u Ledenoj (19.15 sati, HTV 2) pobjedom mogu osigurati prolaz u polufinale EBEL-a.

– Ludnica je, kao da igramo finale Svjetskog prvenstva. Svi traže ulaznice, ali, nažalost, više ih nema. No, to su slatke brige, važno je da mi večeras dobijemo – kaže predsjednik Medveščaka Damir Gojanović te dodaje:

– Svjesni smo da bismo na današnjoj utakmici napunili i dvije Arene, no nama je ipak najdraže igrati u Ledenoj jer nismo megalomani.

Večeras sude Nijemci

Gojanović nudi recept za pobjedu:

– Trebamo ostati hladne glave i iskoristiti to što su oni pod velikim pritiskom svoje javnosti.

Pločicu na led spušta i trener Ted Sator:

– Ne smijemo ni trenutak pomisliti da ćemo lako pobijediti, to bi moglo biti pogubno.

A Austrijanci teško prihvaćaju mogućnost da ispadnu od novaka u ligi, pa već traže opravdanja. Tako tvrde da je Medveščak u utorak imao malu pomoć slovenskih sudaca.

– Vodstvo Austrijske lige zato je za večeras kao glavne suce odredilo Nijemce koji su sudili prošlogodišnje finale lige – kaže Gojanović.

Za današnju utakmicu bit će spreman i kapetan Alan Letang, koji je na posljednjoj utakmici “zaradio” nekoliko šavova ispod oka.

Letangu suvenir ispod oka

– Igrao je on već puno puta ove sezone ozlijeđen i to mu sigurno neće biti prepreka za današnju utakmicu – uvjeren je Gojanović.

A hokejaši Medveščaka više nisu glavna sportska priča samo u Zagrebu, već i u cijeloj Hrvatskoj.

– Zvao me prijatelj iz Dubrovnika i prepričao mi da se prijenos utakmice iz Graza gledao u svim kafićima na Stradunu. Dubrovčani su za nas navijali zdušno kao za svoj Jug – kaže Gojanović.

A na današnju utakmicu žele i Splićani. Jedan se tako javio u našu redakciju te se raspitivao ima li još ulaznica. Nažalost, nema!

Za to vrijeme Austrijanci kao da su se pogubili. Trener Bill Gilligan tvrdi kako je pritisak na Medveščaku, ali u isto vrijeme su njegovi igrači živčani jer znaju da moraju pobijediti:

- Moramo odigrati kako znamo i upisati pobjedu. Tada ćemo imati priliku na domaćem ledu plasirati se u polufinale. Sada je sve u glavama igrača i pitanje je kako će reagirati. Međutim, i Zagrepčani znaju da danas moraju pobijediti jer su sada oni favoriti.

Sve u svemu, 19.15 sati, Ledena dvorana Doma sportova i "Zig zag Medveščak!"

Komentara 6

VO
virko_om
10:32 04.03.2010.

čestitam Medvedima na lijepoj športskoj priči navijao sam , navijat ću i večeras , nadam se pobjedi, pozdravi s Jadrana........ od Hajdukovca....

BS
bstrabi2
10:48 04.03.2010.

Treba se paziti jer sude Njemci.Nije zo bez razloga.Zato hladne glave u utakmicu.Jer Njemci će naše hokejaše bacati van za naj manju sitnicu....

VU
vucko
11:05 04.03.2010.

Uopce nije problem sto su suci Njemci,da jako dobro poznajem njemacku Eishockey ligu ,a i sam 1962 i 1963 igrao u Njemackoj ,savjetovao bi Medvescaku da se ne daju isprovicirati i ulaziti u tucnjave na ledu ,jer to donosi iskljucenja i slabi citavu momcad.Koji put smo i sami ubacili na led slabijeg igraca koji bi izazvao smisljenu tucnjavu sa nasim najboljima ,tako da je doslo do iskljucenja od 2 do 10 minuta.Sve je to stvar taktike,zato oprez !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije