Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plazma Sportske igre mladih

Marić: Ovo je jedna od rijetkih sportskih manifestacija koja je ove godine uspjela nastaviti svoju sezonu

08.07.2020.
u 19:44

Nakon državne završnice u Savudriji, drugi dio velike državne završnice održat će se u Splitu, sredinom srpnja kada slijedi veliko finale Coca-Cola Cupa za dječake i djevojčice, Kinder turnir u košarci, odbojka, šah, Hrvatska pošta turnir u tenisu i HEP turnir u rukometu

Dvije smjene velike državne završnice Plazma Sportskih igara mladih u atletici, graničaru, stolnom tenisu i odbojci na pijesku održane su u Kampu Veli Jože u Savudriji. Sezona natjecanja Igara započela je već u siječnju, a nakon uvodnih turnira i razigravanja po gradovima i županijama, najbolji mladi sportaši izborili su svoje mjesto na državnom finalu. Djeca su u Savudriji provela po 3 nezaboravna dana, uživajući u natjecanjima, edukacijskim aktivnostima, druženju i kupanju. 

Državne završnica započela je natjecanjem u atletici, a zlatne medalje u utrci na 60 metara osvojili su Karmen Maksić (Križevci), Roko Djuran (Prelog), Dora Lovrinović (Koprivnica), i David Škurdija (Đurđevac). Finalni turniri najboljih graničaraca za 2009. i 2011. godište, otišli su u ruke ekipama iz Preloga, koje su ponijele titulu državnih prvaka u obje kategorije. Pajdaši i Međimurski najbolje su graničarske ekipe u državi. Na terenima Stella Marisa održani su napeti turniri u odbojci na pijesku za djevojke i dječake, a državni prvaci su djevojke iz Splita (Split 1) i dječaci iz Zagreb (Pacijenti 2.0), koji su dominantno i zasluženo slavili u svojim kategorijama. Regionalni turniri u stolnom tenisu iznjedrili su najbolje državne finaliste u tom sportu. Iz Savudrije, kao državni prvaci, putuju Gabrijel Marjanović (Privlaka), Victoria Pustaj (Jastrebarsko), Simon Vincek (Varaždin), Bruna Borovec (Varaždin), Enio Funes (Nova Gradiška) i Lorena Perendić (Oroslavje). 

Odjel prevencije PU Istarske, zajedno s Plazma Sportskim igrama mladih, pripremio je niz preventivnih aktivnosti i animacijskih događaja. Aktivnosti i radionice usmjerene su na promicanje zdravih životnih navika i promoviranja pozitivne kulture navijanja, koja isključuje svaki oblik nasilja, diskriminacije, huliganizma i govora mržnje. Igre promiču najvažnije vrijednosti poput tolerancije, druženja, prijateljstva i „fair play“ igre, a kroz sport i sportski način života nastoje pozitivno utjecati na tjelesni razvoj i zdravlje djece, te doprinositi intelektualnom, moralnom i sociološkom aspektu i razvoju kod odrastanja. Plazma Sportske igara mladih, putem igre i sporta te kroz preventivno-edukativno pripremljene aktivnosti na Turnejama radosti i natjecanjima, djeci i mladima približavaju teme značajne za njihovo odrastanje u zdravom i sigurnom okruženju.

PU Istarska je u suradnji s Policijskim postajama pripremila radionice usmjerene na predstavljanje preventivnih projekata, programa i aktivnosti, te upoznavanje policijske vještine, opreme i tehnike - prikaz policijskih vozila. S lokalnim partnerima HAK- Autoklub Pula Rovinj, Gradsko društvo Crvenog križa Buje,  JVP UPVF Umag Umago dogovorila je informativno-edukativni kutak za djecu i mlade, pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo- u akciji s policijom“ te programom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. 

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom te sprječavanju nasilja i diskriminacije, Igre provode i kroz veliki projekt ''Youth Sports Fair Chance''. Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu. Igre od ove godine u suradnji s UEFA organiziraju i aktivnosti usmjerene na promociju ženskog nogometa.

Nakon državne završnice u Savudriji, drugi dio velike državne završnice održat će se u Splitu, sredinom srpnja kada slijedi veliko finale Coca-Cola Cupa za dječake i djevojčice, Kinder turnir u košarci, odbojka, šah, Hrvatska pošta turnir u tenisu i HEP turnir u rukometu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije