Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.03.2015. u 10:22

Njegova igra je muzika novog doba, Hajduk je dobio novog vođu.

Kako god izgledali na tablici, koliko novca imali, kakav položaj u Hrvatskom nogometnom savez bio, dvoboj Hajduka i Dinama će uvijek biti velik, poseban dvoboj. To je derbi! Rezultatski, objektivno, nije ništa značio. Tako je već godinama, Dinamo je u svim segmentima ispred Hajduka i o tome se ne treba raspravljati. Uostalom, Zdravko Mamić i družina slave "decimu", deset godina zaredom bit će prvaci. Ali, Stanku Poklepoviću i Hajduku ovaj derbi je donio potvrdu jednog novog klinca.

Andrija Balić, tek mu je 17 godina, a dugokosi klinac iz Dugopolja, još jednom je donio potvrdu. Kako reče 76-godišnji Poklepović "on je taj". Taj mali s "baetlesovskom" frizurom igra baš kao što su Beatlesi svirali. Njegova igra je muzika novog doba, Hajduk je dobio novog vođu. Prije godinu i pol na sličan se način pisalo o 18-godišnjem Mariju Pašaliću, sada je pod ugovorom s Chelseom, na posudbi je u Elcheu, a prošlog tjedna bio je u momčadi Primere.

Neiscrpni poljudski izvor talenata sada je izbacio Balića. Baš zbog njega, njegovog prvog gola Dinamu, ovaj derbi, rezultatski totalno nebitan, ostat će dugo zapisan. Pred super Andrijom je velika karijera, ona je nedvojbena. I nije sam, u Poljudu vladaju neki novi klinci, u momčadi je i Nikola Vlašić, još jedan maloljetnik, koji zajedno s Balićem predvodi igru. I prava je sreća što njih dvojica, a tu treba pridodati i Malokua (taj trojac tvori Hajdukov ultra moderni BMV), imaju Stanka Poklepovića. Koji će ih znati usmjeriti na pravi put.

Sada je na Hajdukovom vodstvu da pronađe mogućnost da te klince ne rasproda, da se ne dogodi Pašalić, koji je otišao s uspomenom na dva gola Dinamu. Balić i društvo potrebni su Hajduku barem nekoliko sezona, to je onaj put kojeg u Poljudu moraju pronaći. Prodaja Balića i Vlašića ulaskom u punoljenost ne bi bila ništa drugo nego rasprodaja... Ona se ovaj put ne smije dogoditi. Svi u Hajduku mogu biti na prodaju, samo BMV mora ostati...

>>Dinamo u 94. minuti sjajnim pogotkom Machada izborio remi na Poljudu

>>Balić: Bio je spektakl, Poljud je slavio, mi smo slavili, ali na kraju smo žalosni!

>>Huligani u Splitu napali policiju i zapalili im automobil, policija pucala u zrak

Komentara 30

Avatar blue screen
blue screen
10:53 15.03.2015.

Zanimljivije je bilo nakon utakmice kada su "Marsovci" zapalili policijska vozila. Što se tiče tekme, igrali smo koliko je trebalo, a trebali su dobiti po fomfulji cca 5 komada. Nadam se da je ovo kraj sna o igranju repke na Poljudu i takvoj primitivnoj i zaostaloj sredini.

TR
traflu
10:35 15.03.2015.

Gospodine uredniče ! Da li može jedan tekst da bude o Dinamu.Pa to više nije normalno.Dinamo se u svim tekstovima spominje usputKoliko veličanja djeteta od 17 godina.To je kontraproduktivno.Kad zaredaju par loših utakmica odmah ćete ušutjeti.Sram vas bilo novinari

DU
Deleted user
12:04 15.03.2015.

Balić je veliki talent, tu nema nikakva spora. A kakav je medijski tretman Dinama u odnosu na Hajduk vidi se i u poređenju Balića i Halilovića. Dok se Balića diže u nebesa, Halilovića se od prvih minuta koje je odigrao za prvu momčad omalovažavalo, vrijeđalo, proglašavalo ga se malim bahatim arogantnim, sebičnim balijom itd.itd. Nije čudno da je dečko zbrisao čim mu se ukazala prilika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije