Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali bez Europe

Lyon pokrenuo tužbe zbog prekida prvenstva

Lyon
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
08.05.2020.
u 15:22

U klubu su se odmah počeli žaliti na takvu odluku, no vrlo je vjerojatno da se ništa neće promijeniti. Stoga je francuski klub potvrdio da je pokrenuo dva sudska postupka

Krajem prošlog mjeseca LFP (Ligue de Football Profesionnel) je odlučio okončati profesionalnu nogometnu sezonu u Francuskoj. Razlog? Pandemija koronavirusa.

PSG je tako proglašen prvakom, a kao najveći gubitnik izašao je Lyon. Naime, kako je stanje na prvenstvenoj tablici u trenutku prekida prihvaćeno kao konačno, Lyon je ostao bez plasmana u europska natjecanja.

U klubu su se odmah počeli žaliti na takvu odluku, no vrlo je vjerojatno da se ništa neće promijeniti. Stoga je francuski klub potvrdio da je pokrenuo dva sudska postupka.

- Dugo smo oklijevali oko ovog koraka. Upravni odbor Lyona je odlučio podnijeti tužbe pred pariškim sudom. Novac nije glavna briga Lyona. Ovo je klub koji je od samog dna uspio stići do vrha - izjavio je za L'Equipe predsjednik Lyona Aulas, pa nastavio:

- Prvo što smo napravili jest da smo tražili da se ispita mogućnost povratka nogometa. Odluka ministra sporta (Roxana Maracineanu) je zasnovana na datumu trećeg kolovoza koji ne postoji u Uefi. Zajedno s premijerom Philippeom i ministrom zdravlja Veranom možemo detaljno ispitati medicinske protokole koji su doveli do zelenog svjetla za nogomet u nekim europskim zemljama i vidjeti postoji li mogućnost nastavka sezone. Druga tužba se odnosi na način na koji je liga zaustavljena i na način na koji su izračunate konačne pozicije, želimo vidjeti je li to legitimno...

- Moramo analizirati stvari, vidjeti je li je klubovima nanesena šteta ovakvom odlukom, dodao je Aulas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije