Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONOSI MAX!

Luki stiže Rafa Benitez, šef kojeg je nemoguće voljeti...

Rafa Benitez
Foto: REUTERS/Russell Cheyne
01.06.2015.
u 19:11

- Proklet bio što si nas prepustio Rafi Benítezu - poručio je Materazzi 2012. Mourinhu.

Realov el presidente Florentino Pérez (68) zabio je dva povijesna autogola: nogirao je Carla Ancelottija i sprema se predstaviti Rafaela Beníteza (55). Razlika u njihovim osobnostima i stilovima rada ne može biti veća, a usporedba je izrazito na Benítezovu štetu. Vodeći mediji Marca, As, Sport i Onda Cero navode da je Benítezov dolazak gotova stvar. Predstavljanje je pomaknuto na sljedeći tjedan jer u nedjelju Napoli igra utakmicu zadnjeg kola Serie A protiv Lazija, u kojoj mu treba pobjeda za ulazak u Ligu prvaka.

Promjena na klupi mogla bi nauditi Realu, ali se ne bi trebala odraziti na status Luke Modrića, kažu naši sugovornici.

– Sigurno će ostati, zajedno s Tonijem Kroosom – tvrdi Asov David Molano. – Modrić je nenadomjestiv. Nitko na svijetu nije kao on. Real se urušio u drugom dijelu sezone zbog njegova izostanka.

Rafa se vraća kući

Asova je anketa uoči promjene pokazala da 73 posto navijača podržava Carlettov ostanak, a igrači su stali iza njega: Marcelo, Pepe, Toni Kroos, James, čak i Pérezov mezimac Gareth Bale.

–Velik je trener i osoba. Pod njegovim sam vodstvom igrao najbolje. Vjerovao je u mene od prvog dana. Idealan je trener za Real – rekao je Modrić.

Rođeni Madriđanin, bivši Realov junior i trener mlade momčadi sredinom devedesetih dugo je sanjao o kraljevskom klubu. O obostranom se zanimanju šuška još otkad je između 2001. i 2004. odveo Valenciju do dva naslova u Primeri i Kupa Uefe, no uvijek bi iskrsnula prepreka, počevši s Liverpoolovom munjevitom ponudom. Kad je 2010. otišao s Anfielda, pristup Realu zapriječio mu je José Mourinho; kad je 2013. napuštao Chelsea, Pérezu je zanimljiviji bio Ancelotti. Sad su se Real i Benítez, čini se, našli, no upitno je hoće li im odnos biti sretan.

Iako je obogatio osobnu riznicu pristojnim trofejima u svakom klubu koji je vodio, 55-godišnji je madrileño svugdje posijao sjeme razdora. U Liverpoolu je zlostavljao Xabija Alonsa, Alvara Arbelou i Alberta Rieru, koji su se preporodili kad su ga se oslobodili.

– Ako te trener izostavlja iz momčadi i ništa ti ne govori, mora da se radi o nečemu osobnom. U suprotnom, rekao bi ti u čemu griješiš – jadao se Riera. – U dvije godine nije nijednom riješio problem razgovorom s igračem. On misli da je šef i gluh je na sve ostalo.

Uzrujao Xabija Alonsa

Alonsa je uzdrmao dugotrajnim nastojanjem da dovede Garetha Barryja. Iako ovaj na kraju nije završio na Anfieldu, uzrujani je Alonso jedva dočekao priliku da se preseli u Real. – Bilo mi je teško pomiriti se s najavom Barryjeva dolaska. To je promijenilo tijek moje karijere – kazao je.

Preuzevši Inter, brzo se posvađao sa šefom Massimom Morattijem i s nekoliko igrača. Marca Materazzija natjerao je da iz ormarića ukloni fotografije s Mourinhom i Lippijem. Kad se Mou preselio u Real, Materazzi mu je dobacio: – Proklet bio što si nas ostavio s Benítezom!

U Chelseaju se sukobio s nekoliko iskusnih, uključujući kapetana Johna Terryja, vjerujući da ne može izdržati raspored utakmica. Kad je Chelsea s Mourinhom osvojio Premier League, Terry je poručio Benítezu: – Netko mi je rekao da ne mogu igrati dvaput tjedno. On će se prepoznati. A ja sam i dalje ovdje i borim se.

Znajući za njegovu sklonost nesuglasicama s važnim igračima, tko može jamčiti da se neće zakvačiti s Ronaldom, ako se Pérez u međuvremenu ne riješi prkosnog Portugalca.

Najizgledniji je od svega Benítezov sraz sa samim Pérezom, zagovornikom spektakularnog nogometa začinjenog trofejima. Realova je momčad puna uzbudljivih, napadački nastrojenih igrača, no Rafu zanima samo rezultat.

>> Perez želi Španjolca na klupi Reala, Benitez je prvi izbor

Komentara 2

KD
kdog
20:37 31.05.2015.

neće ni ovaj dugo jednu sezonu i dolazi novi

JU
juroqueteamo2
00:18 02.06.2015.

Rafa je dobar do Bozica. Perez ce se onda ili ispricati Ancelotiju i pozvati ga natrag ili ce pozvati Klopfa koji se sad odmara da ozivi umrtvljeni Madrid pod Benitezovom ludackom kosuljom. Interesantno je kak je spanjolski nacionalizam slijep - zaposljavaju trenera koji nije niti jedan veliki trofej osvojio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije