Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA I NA ANFIELDU

Liverpool prodaje Gerrarda i Torresa?

Steven Gerrard
Reuters
10.01.2010.
u 19:15

Engleski nogometni prvoligaš Liverpool zbog nezavidne financijske situacije i velikih dugova mogao bi na ljeto prodati svoje najveće zvijezde ukoliko ne izbori plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, sugerira menadžer Rafael Benitez.

Liverpool je u velikim dugovima, pa američki suvlasnici George Gillett i Tom Hicks štede na svakom koraku i ne odobravaju sredstva za kupnju pojačanja u zimskom prijelaznom roku. Liverpool je zasad samo prodavao (Andrij Voronjin u moskvoski Dinamo, Andrea Dossena u Napoli), a sljedećeg ljeta na tržnici bi se u izlogu mogle naći i ''znatno krupnije ribe'', pogotovo ukoliko momčad ne ostvari plasman u Ligu prvaka, što bi samo po sebi impliciralo dodatne financijske teškoće.

Manchester City ima novca, te bi bez problema mogao izdvojiti i više od 100 milijuna funti, kako bi u paketu dobio Stevena Gerrarda u Fernanda Torresa. U Cityju razmatraju i mogućnost lova na kapetana argentinske reprezentacije Javiera Mascherana, koji je na meti Barcelone, a mnogi klubovi stali bi u red i za vratara Pepea Reinu.

- Ne želimo prodavati naše najbolje igrače. Uostalom, zbog toga smo i radili na produljenju njihovih ugovora, kako bi održali jačinu i snagu naše momčadi. No, ukoliko bi situacija bila takva da neki klub ponudi golemi iznos za naše udarne igrače, tada bismo sjeli za stol i donijeli odluku koja bi u datom trenutku bila najbolja za klub – prvi je puta javno priznao mogućnost za prodaju najvećih zvijezda menadžer Rafael Benitez.

- Ja ne mogu puno o tome pričati. Jedino mogu naglasiti svoju želju da zadržimo naše vodeće igrače u klubu, koji bi nam, dakako, bili od velike pomoći u borbi za prva četiri mjesta na ljestvici. U ovoj sezoni još uvijek možemo plasmanom među četiri najbolje momčadi u prvenstvu, odnosno progresom u Ligi Europe i FA Cupu, donijeti našim navijačima zadovoljstvo, te postići i veće zadovoljstvo kod igrača o kojima govorimo. Naš plasman u Ligu prvaka je realan, nemamo veliki zaostatak na ljestvici za klubovima koji se s nama bore za ta mjesta, s nekoliko pobjeda u nizu sve bi došlo na svoje mjesto – dodao je Benitez.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije