Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka Stepančić

Lino Červar i ja razumijemo se i na istrijanskom

14.01.2018.
u 19:55

Bilo je upitnika nad imenom našeg ljevorukog bombardera kad se priključio, mala minutaža u PSG-u ove sezone brinula je stručnjake i navijače.

Teško je bilo nekoga izdvajati nakon fantastične pobjede protiv Srbije na otvaranju prvenstva (32:22), svi Červarovi izabranici radili su kao urice, doslovno nije bilo lošeg mjesta. No šest pogodaka iz šest pokušaja desnog vanjskog Luke Stepančića (27), sve u prvom poluvremenu, posebno je utjecalo na smjer utakmice.

Kruna sjajne igre bio je upravo taj šesti pogodak u posljednjim sekundama prve dionice kojim je Hrvatska prvi put došla do pet pogodaka prednosti.

1/25

Samim igračima Srbije tada je bilo jasno da ulaze u svlačionicu bez nekih naročitih šansi za preokret jer izvesti tako nešto pred jedanaest tisuća čudesnih navijača, u vulkanu koji je ključao na svaki gol, obranu vratara, oduzetu loptu... bio bi podvig svjetskih razmjera.

PSG ga je očvrsnuo

Bilo je upitnika nad imenom našeg ljevorukog bombardera kad se priključio, mala minutaža u PSG-u ove sezone brinula je stručnjake i navijače. Ako se po jutru dan poznaje, možemo biti bezbrižni.

Uskoro će dvije godine da je potpisao za najmoćniji klub na svijetu, priključio se prije sezonu i pol sastavu Zvonimira Noke Serdarušića, a samo treniranje uz igrače poput Mikkela Hansena, Nikole Karabatića, Uwea Gensheimera i Thierryja Omeyera vrijedi nevjerojatno puno. Vidjelo se to protiv Srbije, drukčiji je to Luka od onog kojeg smo gledali u PPD Zagrebu, iako je i tada pokazivao moć.


– Je, digao me PSG. Mislim da ne toliko u rukometnom smislu, zapravo najviše po pitanju samopouzdanja. Ipak si tamo u drugom planu, moraš se boriti s nekim vjetrenjačama, a i strance se na poseban način gleda. To te malo očvrsne, počneš drukčije razmišljati – kaže.


Zaista je očvrsnuo u svakom pogledu. Sjećamo se razgovora s jednim od bivših Zagrebovih trenera u vrijeme kad je Stepančić bio tek na počecima. “Je, dobar je, ali malo je mekan, premalo borben... Ha, Istrijan.” No znaju i Istrijani biti temperamentni, žestoki, nije li izbornik Červar najbolji dokaz? I vidi se da Červar jako vjeruje Luki, od starta priprema nekako je predodređen za početnu postavu. Imate malo lokalpatriotske povlastice kod Line, zezamo Luku, rođenog Puležana...

Červar je stvorio atmosferu

– A je, ima tu i zezancije u reprezentaciji, kažu “zato i jesi tu, jer si iz Istre”. Ali dobro se slažemo, govorimo na svom jeziku.
Vratili smo se još malo na utakmicu sa Srbijom i ono što slijedi poslije nje.


– Fazu obrane moram popraviti, u drugom poluvremenu pao sam sa snagom, ali u globalu sam zadovoljan – kaže Stepančić.
Šest pogodak bez ijednog promašaja učvrstilo je samopouzdanje, itekako bitno za pravog strijelca.


– Nadam se da će i rasti, da će s pobjedama biti još bolje. Ima nas puno, a Červar je stvorio izrazito pozitivnu atmosferu. I sigurno da upravo to izvlači iz nas ono najbolje. Najbolje od svega je što smo u toj prvoj pobjedi svi bili unutra, svi smo sudjelovali, dali doprinos. I nama je bilo teško igrati, mnogi od nas nikad ovako nešto nisu doživjeli. Ja prvih trideset minuta doslovno nisam osjećao noge. Ta nam je pobjeda veliki plus, nismo očekivali da ćemo ih dobiti s desetkom. Svi su igrači bili sjajni, od golmana, obrane, baš sve je štimalo, ali ovo je tek početak. Nadam se istom u nedjelju – zaključio je Stepančić.
Nadamo se i mi...

1/9

Komentara 5

BB
bbboriginal1968
20:31 14.01.2018.

...nisi se dugo javil, vec smo se ponadali da je abortus uspio....

DE
deli1
22:41 14.01.2018.

nije on nikakav Puležan nego Labinjan

JW
John_wayne
22:32 14.01.2018.

Ton majstor odi natrag u skolu... Onaj eko eko eko me izbacio iz takta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije