Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE SPEKTAKL

Ligu prvaka otvaramo okršajem dvojice sjajnih Hrvata, evo gdje možete gledati utakmicu

Ivan Rakitić i Mateo Kovačić
Foto: DPA/Pixsell
1/3
20.10.2020.
u 11:33

Među tri najveća ovosezonska favorita nema Hrvata, ali zato ih je ukupno 15 u natjecanju. Najveće šanse za osvajanje, naravno, ima četverostruki osvajač natjecanja Luka Modrić

Sve je spremno. Danas počinje nova sezona Lige prvaka, kao i svi ostali sportski događaji, u posebnom i modificiranome ruhu. Nakon što je zbog pandemije koronavirusa organiziran Final 8 turnir u Portugalu na kraju prošle sezone te prošao vrlo uspješno i dobio pohvale, vrijeme je za normalno igranje utakmica po skupinama s domaćinstvima i gostovanjima, prvi put nakon početka epidemioloških mjera.

Doduše, ne potpuno normalno jer će se utakmice i dalje igrati pred polupraznim stadionima i bez prave atmosfere. Točnije, dopušteno je popuniti 30 posto kapaciteta na stadionima ako to odobravaju lokalne vlasti. Treba istaknuti i da je Uefa dopustila pet zamjena tijekom utakmice, no one mogu biti učinjene u maksimalno tri navrata. Dakle, ako trener želi zamijeniti pet igrača, morat će, primjerice, mijenjati, dva pa dva pa jednog igrača. To je to što se tiče novih tehničkih pojedinosti.

Bayern favorit kladionica

Što se tiče sudionika i takozvane hijerarhije, nije iznenađenje da je glavni favorit za osvajanje naslova ujedno i branitelj naslova Bayern iz Münchena (koeficijent 5.00), a ipak je malo iznenađenje da je koeficijent na Manchester City, koji se još uvijek nije pokazao u Ligi prvaka, isti. Iza njih je vrlo blizu Liverpool (6.00), a zatim su u drugom redu favorita Real, PSG, Barcelona i Juventus.

Među tri najveća ovosezonska favorita nema Hrvata, ali zato ih ima ukupno 15 u natjecanju. Najveće šanse za osvajanje, naravno, ima četverostruki osvajač natjecanja Luka Modrić, a nešto bi u natjecanju mogli iz sjene reći i Modrićevi suparnici iz skupine Marcelo Brozović i Ivan Perišić (Inter), ali i Mateo Kovačić (Chelsea).

Novu, 66. sezonu natjecanja će u ranijem terminu (18.55) otvoriti kijevski Dinamo i Juventus u Ukrajini te Zenit i Club Brugge u Rusiji. Nadate li se nekim iznenađenjima u prvom kolu, možda ćete jedno naći baš u Kijevu. Dok se momčad Andree Pirla još gradi i upoznaje novu strategiju (to je i pokazalo subotnjih 1:1 s Crotoneom), Ukrajinci su apsolutno revitalizirani pod Mirceom Lucescuom, legendarnim bivšim trenerom rivala Šahtara.

Recimo, za kladitelje bi dobar pokušaj oklade u smislu vrijednosti za novac bio odigrati 1X (prosječni koeficijent 2,00) jer Juve u goste raspoloženim Kijevljanima ide bez Ronalda i Ramseya, a možda i bez De Ligta i Sandra.

Nakon toga nas u večernjem terminu (21) čekaju tri prave nogometne poslastice. Derbi dana je sigurno utakmica između PSG-a i Manchester Uniteda, “uzvrat” one osmine finala iz pretprošle sezone kad su crveni vragovi nakon 0:2 poraza na Old Traffordu učinili čudo na Parku prinčeva, pobijedili favorita s 3:1 i otišli dalje zbog gola više u gostima.

PSG će baš na Parku prinčeva tražiti priliku za osvetu za taj rezultat, a novi igrač Uniteda Edinson Cavani ima strahovitu želju zaigrati protiv donedavnog poslodavca. Ipak, teško je očekivati da će mu Solskjaer dati minute budući da se priključio momčadi tek u nedjelju.

Najveća poslastica večeri za hrvatske bi ljubitelje nogometa mogla biti ona između Chelseaja i Seville na Stamford Bridgeu. Budu li sastavi onakvi kakve procjenjuju izvori bliski klubovima, izravnu borbu u veznom redu vodit će Mateo Kovačić i Ivan Rakitić (sraz kod nas prenosi PlanetSport 2).

I Frank Lampard i Julen Lopetegui su i više nego zadovoljili u svojoj prvoj sezoni na klupi te su favoriti u skupini s debitantima Rennesom i Krasnodarom. Trebala bi to biti jedna od ključnih utakmica u borbi za prvo mjesto.

Zanimljivi dvoboji 1. kola

Treća velika utakmica možda se ne čini toliko velikom po imenima, ali dvoboj dortmundske Borussije i Lazija miriše na spektakl. Sa strijelcima poput Haalanda i Immobilea, s kreativcima poput Sancha i Alberta (a i ne baš bajnim obranama), utakmica Borussia - Lazio mogla bi biti ona o kojoj ćemo još dugo pričati.

A u srijedu branitelj naslova Bayern već ima izrazito zahtjevan prvi test u sezoni jer mu u goste stiže osvježeni madridski Atletico predvođen Luisom Suarezom. Neće biti lako Lewandowskom i ostalima iz Flickove družine nastaviti savršen niz od 11 pobjeda iz prošle sezone budući da Atletico sad nije samo obrambeno jak kao i inače, već ima i strahovitu silu u napadu koja je nedostajala od odlaska Griezmanna.

Ako se slažeš s nama da će večeras pasti kiša golova, Germania ima ponudu za tebe. Pregledaj ovdje.

Ključne riječi

Komentara 1

EP
Epil
15:18 20.10.2020.

Hebo vas planet sport! Ima li prijenosa na otvorenim TV igdje, ako nema, trebali ste u naslovu odmah staviti da prijenosa nema!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije