Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laureat Sukno:

Sve radimo da u Brazilu obranimo olimpijsko zlato

20.12.2014., Zagreb - U Hotelu Westin odrzana dodjela nagrade naljboljem hrvatskom vaterpolistu u izboru Vecernjeg lista. Sandro Sukno.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
22.12.2014.
u 22:30

Vaterpolist godine: Nakon tri druga mjesta vaterpolist Primorja i hrvatske reprezentacije napokon zasjeo na vrh.

Tri je puta bio drugi, a sad je zasjeo na vrh. I to tako uvjerljivo da je najbliže konkurente prestigao za čak 17 bodova. A to se u prethodnih 26 Večernjakovih izbora najboljeg vaterpolista godine nikada nije dogodilo. No sve to nije 24-godišnjeg Sandra Sukna, danas vaterpolista riječkog Primorja, nimalo izbacilo iz ravnoteže. Na upit "je li očekivao" i "je li bio nestrpljiv", mirno je odgovorio:

– Drago mi je da sam dobio povjerenje eminentnih članova žirija koji su me izabrali za najboljega u 2014. godini. Nisam bio nestrpljiv jer sam znao da biraju stručni ljudi i da će doći red i na mene.

Disciplinirani pacijent

Na početku godine gotovo ste tri mjeseca pauzirali zbog mononukleoze. Osjećate li neke posljedice?

– Nema nikakvih posljedica, odradio sam dobre pripreme uoči nove sezone, tako da i ne očekujem neke probleme. Da, bolest me je odvojila od bazena neko vrijeme, ali i u toj sam situaciji nastojao biti maksimalno discipliniran. Slušao sam upute dr. Borisa Labara, službenog liječnika reprezentacije, i dr. Nenada Bičanića iz Rijeke, i njima dvojici najviše zahvaljujem što je, eto, sve dobro prošlo.

Reprezentacija je bila samo peta na EP-u u Budimpešti?

– Mogli smo i morali bolje. Ostali smo bez medalje, na neki način je prekinut naš uspješni niz i petim mjestom nikako ne možemo biti zadovoljni. No bilo je i objektivnih okolnosti koje nam nisu išle na ruku, ozljede, bolesti. Nadam se da ćemo na sljedećim natjecanjima postići bolje rezultate, da ćemo u Kazanju nastaviti s osvajanjem medalja na svjetskim prvenstvima.

Da, bilo bi to peto svjetsko prvenstvo s osvojenom medaljom (2007. zlato, 2009., 2011. i 2013. bronca). A dolazi i OI u Brazilu?

– Sve radimo da u Riju obranimo olimpijsko zlato.

Čemu ste se najviše radovali u 2014.?

– Najbitnije je da sam se vratio u vrhunski vaterpolo. Mislim da smo u Primorju napravili jedan iskorak, što se vidjelo i po osvojenom prvenstvu sa 3:0 u finalnom nizu.

Primorje?

– Još je početak sezone i teško je suditi o našoj snazi. Prave ocjene tek će se davati. Po imenima smo možda i slabiji, ali po igri i po rezultatima mogli bismo biti bolji.

Ivan vodi obiteljski kafić

Možete li pokoriti Europu?

– Sve smo drugo osvojili i naravno da nam je europski naslov cilj broj jedan. No sad nam je najvažnije plasirati se na Final 6, što neće biti jednostavno jer imamo jako tešku skupinu. Ipak, uz malo sreće ja vjerujem da ćemo se ponovno naći na skupu najboljih u Barceloni.

Kako ste se snašli u Rijeci?

– Jako mi je dobro, ne mogu se požaliti. Ozračje u momčadi je vrlo pozitivno, družimo se međusobno i izvan bazena. Puno je nas sa strane pa najčešće ručamo zajedno.

Slobodno vrijeme?

– Igramo često, puno treniramo, pa slobodnog vremena i nema previše. Nakon svega sam obično vrlo umoran pa najradije odigram neku igricu na Playstationu.

Kamo ćete za Božić?

– Božić nestrpljivo čekam, to je nešto posebno. Pridružit ću se obitelji u Cavtatu, svi ćemo se okupiti. Da, bit će i stariji brat Ivan, završio je s vaterpolom i sad vodi obiteljski kafić.

Imate li neko omiljeno jelo?

– Kad ste doma, sve je dobro.

>>Sukno prvi put: Drago mi je da je došao red i na mene!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije