Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastika

Kupljene moderne nizozemske sprave vrijedne 2,1 milijuna kuna

20.11.2018.
u 23:15

SC Lučko jedina je gimnastička dvorana koja ima visinu stropa od 12 metara

Zagreb će konačno dobiti gimnastički centar po uzoru na one u Nedelišću i Osijeku. Nakon što je Tin Srbić, član zagrebačkog Sokola, prije godinu dana osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, u finalu vježbe na preči, obećana je dvorana.

Prošlo je više od godinu dana i ona je konačno tu, nalazit će se u Sportskom centru Lučko, gdje bi uskoro trebali početi radovi, a jedan od većih zahvata bit će iskopavanje gimnastičke jame.

Podij od 1200 m2

– Već su naručene i kupljene sprave iz Nizozemske, sprave na kojima se trenutačno održava 80 posto gimnastičkih natjecanja. Grad Zagreb platio je troškove kupnje od 2,1 milijun kuna. Kupljen je osnovni paket sprava, a bude li potrebno, naknadno će se kupiti još neke sprave. Naručen je i podij od 1200 kvadratnih metara, kolike su dimenzije dvorane, i rađen je po mjeri – rekao je Tigran Gorički, član stručnog povjerenstva u postupku javne nabave (nabava i ugradnja opreme za gimnastičku dvoranu, op. a.).

1/12

Dvorana bi trebala biti u funkciji za treninge od 1. veljače sljedeće godine.

– Dvorana će biti na raspolaganju za korištenje svim zagrebačkim klubovima, a ima ih ukupno devet. Tu je pet klubova ritmičko-sportske gimnastike te četiri sportske gimnastike. Ova dvorana istinski je gimnastički centar, jedinstven u Hrvatskoj jer na jednom će mjestu trenirati gimnastičari i ritmičarke što nije slučaj u Nedelišću ili Osijeku. Dvorana u Lučkom jedina ima visinu stropa od 12 metara što znači da se mogu održavati sva manja natjecanja Svjetskog gimnastičkog saveza. Dakle, u SC-u Lučko ne mogu se održavati samo natjecanja Svjetskog kupa te Europskog ili Svjetskog prvenstva. I to samo iz jednog razloga – premalog kapaciteta gledališta. Naime, u SC-u Lučko trenutačno postoji 200 sjedalica, a za neka manja natjecanja može se dodati još 300 mjesta na montažnim tribinama. Što se tiče sprava, vjerujem da su iste kvalitete kao u Osijeku i Nedelišću s tim da smo naručili i novu tehnologiju preskoka – istaknuo je Gorički.

Uz dvoranu vježbači će moći koristiti svlačionice i sanitarni čvor, a s obzirom na to da u SC-u Lučko postoji fitness centar, stvar je dogovora u kojoj ćemo ga mjeri koristiti. Jer, za gimnastiku fitness i nije od velikog značaja – istaknuo je Gorički.

Sokol ostaje gimnastičarima

Tin Srbić sigurno se razveselio što će ubuduće imati pripreme u dvorani s vrhunskim uvjetima što je izuzetno važno jer ga sljedeće godine očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu koje je kvalifikacijsko za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. No to ne znači da Tin neke treninge neće odraditi u svojoj staroj dvorani Sokol.

– Možda neki misle da će gimnastika otići iz Sokola. To nikako nije točno jer klub ima potpisan vječiti najam. U toj dvorani i dalje će trenirati djeca i dalje će se u njoj stvarati neki novi svjetski prvaci. Ta dvorana ostat će kao dvorana za trenažni proces. Naravno da će Tin i ostali vrhunski vježbači tu i tamo trenirati u Sokolu. Primjerice, Tinu će zbog blizine Fakulteta strojarstva i brodogradnje lakše biti odraditi trening u bližoj dvorani nego da putuje u Lučko – istaknuo je Gorički.

Dvorana SC-a Lučko neće više moći organizirati bilo kakvo natjecanje osim u sportskoj i ritmičkoj gimnastici Zadnje natjecanje koje je održano u ovoj dvorani bio je međunarodni džudaški turnir u lipnju ove godine. Inače, u dvorani su se održavala brojna sportska natjecanja (boks, futsal, karate), a kako je to jedina klimatizirana dvorana u Zagrebu, u njoj su bile pripreme muške košarkaške reprezentacije Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije