Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje

Kantrida u CNN-ovu izboru najčudnijih stadiona

Kantrida
Pixsell
10.11.2011.
u 12:31

Kantrida se našla u CNN-ovu izboru najčudnijih stadiona na svijetu. Američka televizijska kuća, opisujući riječki stadion, istaknula je da je sa 10.000 mjesta savršeno modeliran

S jedne su strane stadiona stijene, a s druge je prekrasan pogled na Jadransko more, ističe u opisu Kantride CNN koji je od svih stadiona širom svijeta izabrao osam najčudnijih, a među njima i onaj riječki!

Rekord posjećenosti na Kantridi ostvaren je 1999. godine kada je Rijeka imala priliku osvojiti prvenstvo, a susret protiv Osijeka gledalo je 26.000 ljudi. Šest godina kasnije stadion je renoviran te je smanjen kapacitet. Kantrida je četvrti najveći stadion u Hrvatskoj, iza Maksimira, Poljuda i Gradskog vrta.

Na CNN-ovu popisu su još Nacionalov Estadio da Madeira, Bragin Municipal (oba iz Portugala), Bayernova Allianz Arena (Njemačka), Estadio Hernando Siles (Bolivija), Marseilleov Velodrome (Francuska), Svangaskard (Farski otoci) i Cape Town (JAR).

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
13:58 10.11.2011.

Istina... , ja sam Zagrepčan i dinamovac ali za mene je Kantrida jedan od naljepših stadiona za koje ja znam !!!!

OB
-obrisani-
18:14 10.11.2011.

kaj ocete pak je i je, sa jadne storne gledaoci moreju biti planinori a sa druge strone plivoci hehehehehe

PI
pinichi
18:55 10.11.2011.

Kantrida je zanimljiva, ali još je zanimljiviji stadion Gospin dolac u Imotskom. Čitav je napravljen u prirodnoj rupčagi, a stijene iznad njega još su veće i strmije nego u Rijeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije