Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE PROKOCKAO

Jugoslavenski kralj kladionice zaradio je bogatstvo i strepio za život: 'Hrvati najviše namještaju'

Screenshot Youtube
21.12.2023.
u 16:50

Varao je na humanitarnim koncertima i zaradio bogatstvo koje je na kraju izgubio i prokockao. Tijekom karijere dva puta je privođen i uhićen na granici, no zahvaljujući prijateljstvu s političarima sve je završilo samo pritvorima.

Karizmatični Makedonac Velibor Džarovski ostat će upamćen kao kralj prijevara i namještaja u bivšoj Jugoslaviji, nekada je zbog toga morao i strepiti za vlastiti život. Bio je bio 'kralj namještaljki' u bivšoj Jugoslaviji i Euripi. U mnogim intervjuima hvalio se da je namjestio oko stotinjak nogometnih utakmica bivše jugoslavenske nogometne lige.

Varao je na humanitarnim koncertima i zaradio bogatstvo koje je na kraju izgubio i prokockao. Tijekom karijere dva puta je privođen i uhićen na granici, no zahvaljujući prijateljstvu s političarima sve je završilo samo pritvorima.Džarovski uspio je u svojoj ideji da nogometna utakmica Četvrte lige Makedonije između Leskoeca i Velgoštija završi rezultatom 134:0. 

GALERIJA Modrić dobio nagradu za najboljeg veznjaka desetljeća

1/7

Utakmica je prošla bez ijednog prekida, a dvoboj se odigrao davne 1984. godine. 

- Umjesto medalje za doprinos našem nogometu, optužuju me da sam namjestio 22 utakmice. I nisu imali 22 namještene utakmice, nego 23, ali nema veze. Jedne večeri, nakon tog zadnjeg namještenog  kola moj odvjetnik Desnica i ja sjedili smo u Metropol hotelu u Beogradu i tipkamo dopis Ustavnom sudu da ako druge profesije mogu otići u inozemstvo prije 27. godine, onda to mora biti omogućeno i nogometašima. I tako smo promijenili famozno pravilo i jugoslavenski nogomet - rekao je Makedonac koji je dva puta skoro izgubio glavu, a posebno će pamtiti Slobodu i Tuzlu. 

- Bila je to neviđena sreća. Nikad neću zaboraviti Tuzlu i Slobodu. Teško da je itko mogao popraviti rezultat na Tušnju, a ja sam zbog toga zamalo upucan. Uzeti bodove pored Meškovića, Fazlića, Alibegovića… gotovo je nemoguće. Imao sam jednog igrača u Slobodi koji je bio kockar. Dugovi su mu se gomilali i s njim je bilo sjajno raditi. Navijači Slobode su na kraju susreta shvatili da sam umiješan u nečasne radnje i počeli su me loviti po Tuzli i pucati na mene - izjavio je Džarovski koji je pukom srećom ostao živ. 

VEZANI ČLANCI:

- Zapamtite, gdje ima Srba i Hrvata ima najviše namještaljki. I ja sam radio i dogovarao se s Hrvatima, a tako ću i ubuduće. Gledajte, belgijska policija prisluškuje cijelu Europu, imaju tako napredne metode protiv namještanja, a ako su izdvojili neke ljude iz naših krajeva onda vam je sve jasno - osvrnuo se na aferu u koju su bili umiješani Ivan Leko te sprski trener Dejan Veljković.

Komentara 1

GO
Gof33
19:38 21.12.2023.

Kad je klub pobijedio onda je utakmica kupljena, ako je izgubio onda je utakmica prodana, a ako je neriješeno onda je dogovoreno. Đaro je bio genijalac koji je iskorištavo ljudsku pohlepu i glupost. Uzeo bi novac i jednima i drugima. Onima koji izgube njima vrati novce a uzme od pobjednika, ako je neriješeno vrati pola ili po dogovoru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije