Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niko Kranjčar

Još nisam prelomio da je gotovo s mojim nastupima u reprezentaciji, ali sada sam jako daleko od nje

Niko Kranjčar
Foto: HNS
1/7
03.04.2017.
u 21:02

Moje zdravlje je dobro. Imam još mjesec dana do kontrole i nadam se da ću nakon toga dobiti zeleno svjetlo da se priključim momčadi - kazao je priznavši kako mu je ovo najteža ozljeda u karijeri

Proslavljeni hrvatski nogometaš Niko Kranjčar (32) ambasador je predstojećeg Europskog prvenstva za igrače do 17 godina koje se od 3. do 19. svibnja igra u Hrvatskoj.

Upravo je Niko predvodio posljednju generaciju hrvatskih nogometaša koja je osvojila medalju u mlađim uzrastima. Bila je to bronca na Europskom U-16 prvenstvu u Engleskoj 2001. Iz te generacije do seniorske vrste stigli su tek Hrvoje Čale i Dario Krešić.

- Europsko prvenstvo u Engleskoj ostalo mi je u sjajnom sjećanju. Zbog toga sam počašćen što sam izabran za ambasadora ovog natjecanja. Iz mojeg iskustva mogu vam reći da većina igrača koji će sada igrati za U-17 reprezentaciju neće uspjeti napraviti veliku seniorsku karijeru i igrati za reprezentaciju. Većina njih neće osjetiti seniorsko europsko i svjetsko prvenstvo. Zbog toga će mnogima ovo prvenstvo ostati u sjećanju. Ovo su najosjetljivije godine i mnogo velikih talenata je nestalo i dio njih će ovaj turnir pamtiti cijeli život. Moj savjet je neka uživaju - poručio je veznjak škotskog velikana Glasgow Rangersa.

Hrvatska će na EP-u igrati u skupini A zajedno s reprezentacijama Italije, Turske i Španjolske. Većina stručnjaka našu je skupinu proglasila 'skupinom smrti'.

- Skupina je vrlo jaka. U jednu ruku mi je zbog toga žao jer bi htio da su dečki dobili slabije protivnike, ali drago mi je zbog publike jer će to biti atraktivne utakmice, a za dečke će biti predivno iskustvo igrati s najboljima. Vjerujem da kao domaćini možemo igrati s bilo kim, a to smo pokazivali kroz sve generacije i to ne samo u mlađim uzrastima nego i u seniorskim uzrastima. Nitko protiv nas nije favorit i ne trebamo biti toliko zabrinuti zbog imena suparnika. Za promociju nogometa i U-17 prvenstva nismo mogli dobiti bolje protivnike. Vjerujem kako će organizacija biti dobra i da će navijači prepoznati ovaj turnir i napuniti tribine.

Kranjčar je trenutačno izvan stroja zbog teške ozljede koljena koju je zadobio prije pet mjeseci. Ozlijedio se u listopadu prošle godine na treningu škotskog velikana. Bivšeg kapetana Dinama, ali i bivšeg nogometaša Hajduka iznijeli su s travnjaka na nosilima, a pretrpio je tešku ozljedu prednjeg križnog ligamenta. Prema posljednjim prognozama na travnjak se neće vratiti prije svibnja.

- Moje zdravlje je dobro. Imam još mjesec dana do kontrole i nadam se da ću nakon toga dobiti zeleno svjetlo da se priključim momčadi - kazao je priznavši kako mu je ovo najteža ozljeda u karijeri.

- Bez ikakve sumnje ovo je najteža ozljeda koju sam imao u karijeri. Do sada sam najduže pauzirao oko dva mjeseca, a sada bi pauza mogla potrajati između šest i devet mjeseci - rekao je Niko.

Sličnu ozljedu zadobio je i krilni napadač Juventusa i hrvatske vrste Marko Pjaca.

- Nažalost, da. Užasno mi je žao što mu se to dogodilo. Sigurno će imati teških perioda tijekom rehabilitacije, ali neka ne posustaje. Sva sreća da se takve ozljede događaju u vrijeme kada je medicina toliko napredovala pa se igrači vraćaju na isti nivo koji je bio prije ozljede. Znam da Pjaca ima karakter i motiv i ne sumnjam u njegov povratak.

Niko je u dresu hrvatske vrste sakupio 81 nastup postigavši šest golova. U dresu 'vatrenih' je debitirao u kolovozu 2004. u prijateljskom susretu protiv Izraela, a nakon što se ozlijedio u svibnju 2014. uoči SP-a u Brazilu više nije dobivao poziv u nacionalnu vrstu.

- Nikada nisam skrivao koliko obožavam igrati za reprezentaciju. Možda sam mogao ostvariti više, a možda i manje. Još nisam prelomio da je gotovo s mojim nastupima u reprezentaciji, međutim sada sam jako daleko od nje. Pitanje je kako ću igrati kada se vratim na teren - kazao je Kranjčar prokomentiravši igru 'vatrenih'.

- Igramo dominantno, atmosfera u ekipi je dobra i malo je nedostajalo da u Francuskoj napravimo dobar rezultat. Što je nedostajalo ? Teško je to reći u nogometu, ali malo sreće - poručio je Kranjčar.

Komentara 2

Avatar Made in Germany
Made in Germany
08:51 04.04.2017.

Najbolje je greske pravit dok si mlad. Iz njih mozes ucit cijeli zivot. Zato i nije tragedija da vrlo malo igraca iz te kategorije kasnije nije vise u vodecim ulogama.

D3
dodo.3atlon
10:43 04.04.2017.

Šest golova? Bojim se da ste malo premali broj napisali. Mislim da je u pitanju 16 ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije