Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAKA ČAST

Svijetom se širi potez Japanaca nakon poraza od Hrvatske, pokazali su da su velika nacija

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
Foto: John Sibley/REUTERS
1/4
06.12.2022.
u 10:06

Prepune tribine Japanaca na stadionu Al Janoub plakale su nakon poraza svojih miljenika, a plakali su i igrači na terenu.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Japan u osmini finala Svjetskog prvenstva i plasirala se u četvrtfinale nakon raspucavanja jedanaesteraca. Prepune tribine Japanaca na stadionu Al Janoub plakale su nakon poraza svojih miljenika, a plakali su i igrači na terenu. No, navijače tuga nije spriječila da naprave ono što rade nakon svake utakmice – počiste stadion.

Japanski izbornik Hajime Moriyasu rekao je za The New York Times da je to kod njih sasvim normalan postupak. 

– Za Japance je to sasvim normalna stvar. Kada napuštate mjesto, morate ga ostaviti čišćim nego što je bio prije dolaska – rekao je. 

Tako je ovaj narod još jednom pokazao kako je dobro odgojen jer, dok su brisali suze, skupljali su smeće. 

Naime, takvo ponašanje u kulturi je Japanaca, oni još u školi uče da se za sobom mora počistiti. Štoviše, djeca sama čiste škole. 

Isto nam je posvjedočio i bivši hrvatski nogometaš Andrej Panadić (53) koji je dvije godine svoje igračke karijere proveo u Japanu. Od 2002. do 2004. igrao je u Nagoya Grampusu.

– To je kultura koja se njeguje od malih nogu. Svi su takvi. Ja sam se tamo osjećao fantastično. Ljubazni su, nema svađe, dolaziš na trening s voljom, cijene te i poštuju. Druga je to kultura. 

Ključne riječi

Komentara 63

VI
viviann
11:05 06.12.2022.

To bi trebalo uvesti i kod nas da klinci po vrticima i skolama ciste, kao i u Japanu.

Avatar marlony
marlony
11:39 06.12.2022.

A naši mladi pljuju na stanicama da se napravi cijela lokva pljuvačke. Zaostali smo 1000 godina ! Pa pušu nos direktno na pod tako da stisnu jednu nosnicu a na drugu izbace šmrklje na ulicu. Takve gnojeve treba u zatvor na 6 mjeseci

ST
stefj
10:51 06.12.2022.

I opet su očistili, kao i svaki put do sada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije