Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI DERBI

Jakirović: 'Ovo bi mogla biti prekretnica. Poraz bi sigurno psihološki utjecao na nas'

Uzvratni susret Dinama i Real Betisa u playoffu UEFA Konferencijske lige
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
25.02.2024.
u 12:00

– Hvala navijačima na četvrtku i sjajnoj atmosferi od prve do zadnje minute, podrška je bila maksimalna. Tako će biti i danas i nadam se da ćemo ih razveseliti dobrom igrom i pobjedom – rekao je Sergej Jakirović

Dinamov trener Sergej Jakirović kaže da nakon velikog uspjeha protiv Betisa nije bilo slavlja, a veseli ga što u svojoj momčadi osjeća da se odmah okrenula današnjem derbiju s Rijekom jer ta bi utakmica mogla biti prekretnica.

Ovisit će i kako se tko probudi

– Osjeća se da bi mogla biti. Momci su se već u petak okrenuli ovome što nas čeka protiv Rijeke, nije se puno pričalo o Betisu. Možda je nekome iznenađenje da smo izbacili Betis, ali Dinamo je i prije mene izbacivao velike protivnike i Dinamo ima respekt u Europi, to osjetimo kamo god dođemo – kazao je trener Dinama Sergej Jakirović i nastavio:

GALERIJA Trenuci za pamćenje: Pogledajte slavlje dinamovaca nakon veličanstvene pobjede

Uzvratni susret Dinama i Real Betisa u playoffu UEFA Konferencijske lige
1/24

– Igramo pravi derbi, Rijeka je prva na tablici i ima pet pobjeda u nizu u ovom proljeću, sjajno su startali. Naravno, i mi smo u dobrom stanju, osobito nakon prolaska u Europi. Očekujem dobru utakmicu u kojoj je nama jako važna pobjeda. Nadam se da ćemo odigrati kao zadnje utakmice, izuzev Varaždina. Morat ćemo biti s dobrom energijom, smanjiti prostore između linija jer su tamo najopasniji, a i mi ćemo svojom igrom morati stvoriti pritisak – kaže Jakirović.

Rijeka ima šest bodova više od plavih koji imaju i jednu utakmicu manje, no jasno je da bi slavlje Rijeke plave daleko odmaknulo od naslova prvaka, možda bi i ispali iz utrke.

– Imamo još 14 utakmica, a Rijeka 13 tako da je još dosta bodova u igri, ali sigurno bi poraz poprilično utjecao na našu psihološku stranu. No ja sam baš uvjeren da ćemo dobro odigrati i uzeti tri boda.

VEZANI ČLANCI:

Puno znači pun stadion

Jakirović je većim dijelom slagao današnju momčad Rijeke prije nego što je iz nje došao kao nasljednik Bišćanu, doveo je i nekoliko igrača koji su danas ponajbolji, Pašalića, Ivanovića, Fruka... igrače koji su bili zanimljivi i Dinamu.

– Sve se manje-više zna, igramo međusobno puno puta i znamo sve mane i vrline. Mislim da će odlučivati više nekakva dnevna forma, kako se probudiš, a moraš imati i malo sreće. Ne se oslanjati na sreću, ali treba je zaslužiti. Sigurno ti igrači imaju kvalitetu da budu u Dinamu ili da jednog dana budu u Dinamu. Tko je tada mogao znati kako će se stvari odvijati... Skrenuli su pažnju na sebe, ali imamo i mi jako puno dobrih igrača. Rijeka je složena planski i jako dobro i ja odande pamtim samo lijepe dane. Tako je to u nogometu, danas si tu, sutra negdje drugdje – kaže Jakirović.

Maksimir bi drugi put zaredom trebao biti pun.

– To je jako velika stvar za nas. Hvala navijačima na četvrtku i sjajnoj atmosferi od prve do zadnje minute, podrška je bila maksimalna. Tako će biti i danas i nadam se da ćemo ih razveseliti dobrom igrom i pobjedom – rekao je među ostalim Sergej Jakirović uoči današnjeg susreta.

VIDEO Bivši nogometaš Bayerna i Dinama o senzacionalnom podvigu Dinama i najavljuje utakmicu svih utakmica

Komentara 3

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
13:36 25.02.2024.

Gospon Jakirović, oprostite, kakav ste vi to trener kada prije utakmice govoriti te mogućem porazu i kako bi na momčad djelovao! Nevjerojatno!

DU
Deleted user
13:13 25.02.2024.

Danas bu ili x ili 2 ...FF!

EJ
ejStef
12:44 25.02.2024.

Prekretnica? Koliko je tih "prekretnica" bilo... No, jedno je sigurno, u slučaju poraza, sigurno je da Dinamo neće osvojiti prvenstvo, pa se onda ova katastrofalna uprava može u miru posvetiti planovima koje je objavila prije: kresanje troškova i degradacija kluba. Pa nisu bez veze doveli čovjeka kojem je jedina referenca biti u klubu koji se bori za opstanak, nije bez veze da nisu doveli niti jedno, jedino pojačanje, a nije bez veze niti to da su nestali novci od maksimalnih izlaznih transfera ove godine... Mislim da je upravi najveća noćna mora ovo lažno održavanje nade za osvajanje prvenstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije