Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veleslalom u Kranjskoj Gori

Ivica Kostelić iskren: Veselim se što sam uopće na stazi

Ivica (1)
Foto: Pixsell
1/5
10.03.2012.
u 10:30

Ivica Kostelić solidno je odradio prvi nastup nakon oporavka od ozljede koljena. U veleslalomu u Kranjskoj Gori nakon prve vožnje držao je 23. mjesto, a u drugoj je odvozio malo slabije, te je u cilj ušao peti. Na kraju je završio 25.

Ako je tata \"gips\", a sin \"peh\", o kojoj je obitelji riječ? Nije pitanje iz kviza, nema brze love. Svrha pitalice tek je plastično opisati kroz koje muke prolazi Ivica Kostelić. Toliko se veselio povratku na snijeg nakon operacije, tom veleslalomu u Kranjskoj Gori gdje se nadao da će sve boli napokon prestati. I istina, koljeno više nije boljelo, ali \"pustilo\" je na drugom mjestu, pred sam početak utrke zaboljela su...

– Leđa! Nije dobro. Sve je to povezano, zdrava noga je jače opterećena, pa ostatak tijela pati, a sve se očituje na leđima. Iznenadilo me, nisam očekivao da ću se još i s time morati boriti – žalio se Ivica u cilju.

Raspoloženje mu nije mogla ni popraviti Severinina \"Štikla\", koju su mu puštali u cilju. U redu, to ga vjerojatno ne bi veselio ni da je sam osvojio baš sve globuse... Vratimo se mi na snijeg. U nedjelju je na kalendaru predzadnji slalom sezone, on je trenutno vodeći u toj disciplini, ponio je sa sobom na Podkoren i crvenu majicu. Ali, kako će napasti podij tako pokrpan?

– Ni sam ne znam. Uzeo sam lijekove, sad me više ništa ne boli, a do utrke ću sanirati leđa. Sretan sam što sam uopće ovdje, da se mogu utrkivati! Usto, dobio sam i par bodova za 25. mjesto – kazao je Ivica.

No, Gips je ostao zabrinut.

– Njega boli, a ja molim Boga da mu se sve to ne pogorša, da ga još više ne presiječe... – tužno će Gips.

Osjetio je Ivica još nešto, što ga vjerojatno i najviše boli. Uskočio je na turneju \"bijelog cirkusa\", ali u areni više ne igra glavnu rolu. Marcel Hirscher ponovno se popeo na postolje, a vodeći Beat Feuz skupio je puno bodova... A taj, trenutno najbolji skijaš na svijetu, konstitucijom više podsjeća na bacača kladiva nego atleta. Usto, dečko nema ni maramice za nos obrisati! Dobio ju je od hrvatskih novinara...

– Bojim se samo Hirschera. Neka samo ne pobijedi u nedjelju na slalomu – kaže Feuz, dajući do znanja da na Kostelića, kao ozbiljnu prijetnju za Veliki kristalni globus, više ne računa. A trebale bi mu se \"tresti gaće\" kad vidi žutu kacigu, makar i na slici. I bilo bi tako da nije tog prokletog peha...

Rezultati veleslaloma:

1. Ligety (SAD) 2:22.47

2. Pinturault (Fra) +1.61

3. Hirscher (Aut) +2.03

4. Blardone (Ita) +2.06

25. Kostelić (Hrv) +4.64

Ukupni poredak:

1. Feuz (Švi) 1250 bodova

2. Hirscher (Aut) 1195

3. Kostelić (Hrv) 1049

4. Svindal (Nor) 1031

5. Cuche (Švi) 953

Ključne riječi

Komentara 6

FC
fcod
20:47 10.03.2012.

Čitam ove komentare i donekle se slažem Jednostavno previše je peha ove godine, ali najveći peh su defintivno Fischer skije za brze discipline! Aprsolutno se slažem da one odnose bar sekundu po trci, a ponegdje i više. Ako skinete 11 sekundu na svaki spust, ali i super-G koji je Ivica vozio, ne bi bilo postolja, ali bilo bi bar 200 bodova više. Dakle, i sa ozljedom bi Ivica bio u realnoj utrci za veliki globus. No sve je to \"ki bi da bi\", a realnost je da Ivica nije zdrav trenutno. Držmo mu fige za slalom i nek se dobro odmori i pripremi za iduću sezonu

TA
tapiros
10:55 10.03.2012.

Svaka čast nakon svega!

DU
Deleted user
13:51 10.03.2012.

Hirscher je odmaknuo 54 bodova danas a Ivica se priblizio za 6 bodova Feuzu. Ipak Feuz ima 201 bodova prednosti sto znaci i ako Ivica pobjedi oba slaloma nema sansu za veliki globus jer je jedan bod iza. Dobro ostalo je jos jedan veleslalom gdje Ivica moze lako doci do 10 bodova( a Feuz 0)ali jos ima jedan spust i jhedan superveleslom gdje je skoro nemoguce da Feuz uzme ispod 60 bodova ukupno i zato mislim da nek Ivica se koncentrira za kristalni globus u slalomu. Svakako je 6 bodva danas vise nego ocekivano. Slazem se s tapiros.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije