Naslovnica Sport Ostali sportovi

Ivica dvoji hoće li u Schladmingu uopće voziti veleslalom uoči slaloma

– Veleslalom je najzahtjevnija disciplina, stvara najveći pritisak na leđa i koljeno – ističe Ivičin fizioterapeut Zoran Pršo
13. ožujka 2012. u 19:41 3 komentara 1 prikaza
'10.03.2012., Slovenija, Kranjska Gora - Veleslalomska utrka svjetskog skijaskog kup, pokal Vitranc. Ivica Kostelic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'

Na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu, prema svemu sudeći, Ivica Kostelić vozit će samo veleslalom (subota) i slalom (nedjelja) jer nekog velikog razloga za superveleslalom u četvrtak baš i nema.

Doduše, moguće je da se odustane i od veleslaloma koji bi sa svoje dvije utrke dan uoči bitke za slalomski globus učinio vrlo prometnim. Osim dvije vožnje veleslaloma, u subotu je na programu i dodjela kombinacijskog globusa (jedna na stazi, a druga u gradu) koji je osvojio upravo Hrvat. Osim toga, Ivičin fizioterapeut i stručnjak za leđa Zoran Pršo tvrdi:

– U veleslalom su sile puno veće nego u super G-ju, gdje su zavoji duži. Veleslalom najviše opterećuje i leđa i koljeno i fizički je najzahtjevnija skijaška disciplina.

S obzirom na to što je Ivica ove sezone sve prošao (operacije uoči sezone i tijekom sezone) imati već jedan osiguran mali globus i biti vodeći u utrci za drugi, veliki su razlozi za zadovoljstvo.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Slovenc:

    jao! Bolje, da ne vozi VS. Nek osigura mali slalomski globus! pamet u glavu!

  • ebes vl i njegove admine:

    prvo zdravle, ivek. nikak nesmes zdravle zaboravit. a onda onu tvoju lepu islandsku pucu elin zeni, i hrvatskoj s njom daj barem 3 nova skijaska podmlatka. dakle, pamet vu glavu, ivek. sam jemput se zivi.

  • Deleted user:

    Slažem se sa ovdje napisanim... , netreba se forsirati , zdravlje je ipak najvažnije , ti si već i previše učinio za sebe i Lijepu našu. Odmori se i zaliječi , a onda se spremi za iduću sezonu jer ako ... prikaži još! budeš zdrav , mislim da je malo onih koji te mogu dobit i bit će opet hrpu kristala !!!