Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIJANA ĐOKOVIĆ

Isplivala istina o porijeklu majke Novaka Đokovića. Tenisačev djed otkrio malo poznate detalje

Australian Open - Men's Singles Final
Foto: HANNAH MCKAY/REUTERS
1/5
30.03.2023.
u 12:25

Zdenko Žagar stao je na kraj nagađanjima o nacionalnosti Đokovićeve majke koja se udala za Srđana koji je Crnogorac

Majka proslavljenog srpskog tenisača Novaka Đokovića, samozatajna Dijana, po nacionalnosti je Hrvatica porijeklom Slavonije, točnije grada Vinkovaca. Njeni otac i majka su rođeni u Slavoniji, ali su se tijekom mladosti oboje preselili u Beograd, gdje su se vjenčali i gdje je rođena Novakova majka.

- Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mjestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli služiti. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvijek govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla - rekao je svojedobno Novakov djed Zdenko Žagar.

- Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to nitko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Prije nekoliko mjeseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gdje je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja - poručio je Zdenko, koji već neko vrijeme nije u kontaktu s kćeri jer su se on i njena majka razdvojili.

Đoković se smatra jednim od najboljih tenisača u povijesti, a nedavno je izgubio prvo mjesto od sjajnog španjolskog tenisača Alcaraza. 

Ključne riječi

Komentara 12

VI
Vivian
12:50 30.03.2023.

Zasto Novakov djed mora objasnjavati porieklo obitelji nekima u Vinkovcima i u Hrvatskoj, neka to objasni onima u Beogradu i Srbiji.

Avatar grbadeva
grbadeva
06:57 31.03.2023.

Pa zašto nam to ranije niste rekli? Mjesecima ne spavam očekujući vijest što je Novakova mama.

Avatar comparator
comparator
06:00 31.03.2023.

Majka djeteta izgleda kod kršćana nije važna kao kod Židova gdje nije važan otac. Zapravo postoje nepremostive kulturološke razlike na Balkanu kao i u svijetu ali baš u našem okruženju Hrvati ne svojataju pravo na nacionalnu pripadnost dok drugi to čine jer žive u patrijarhatu nametnutom pravoslavnom vjerom .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije