Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Režira spotove

Islandski je vratar režiser, nogomet mu je samo hobi

Hannes Por Halldorsson
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
17.11.2013.
u 13:29

– Na Islandu se nogomet vani igra četiri mjeseca, a ostatak vremena trenirate na snijegu. Ja ujutro radim, a popodne treniram s reprezentacijom

U režiji profesionalca, režisera Hannesa Thóra Halldórssona (29), Island je na korak da postane ljetni blockbuster koji će se prikazivati u Brazilu. Za Hrvate bi taj film bio horor... Naime, malo je poznato da je u Reykjavíku na vratima Islanđana stajao vratar kojem je nogomet tek usputni posao! Pravi biznis mu je režija spotova poput onog za pjesmu Eurovizije ili uspješnih tv-reklama za Ikeu, Coca-Colu, islandsku aviokompaniju i niza drugih, uključujući i one za nogometnu reprezentaciju.

– Sve je to pomalo ludo. U jednom trenutku sam iza kamere, a onda se brzo presvlačim u dres i stajem uza svoje suigrače kao glumac u reklami... – priča Halldórsson, koji je Hrvatima zaustavio šest udaraca.

Iako vrlo dobar nogometaš, nije kao ostali otišao igrati u europske lige, već je cijelu karijeru proveo radeći za veliku produkcijsku kuću na Islandu, a ljetos je prvi put postao prvak s Reykjavíkom.

– Na Islandu se nogomet vani igra četiri mjeseca, a ostatak vremena trenirate na snijegu. Ja ujutro radim, a popodne treniram s reprezentacijom – dodaje islandski vratar, koji je prvi put profesionalno počeo igrati nogomet s 25 godina, u doba kada su Modrić i društvo raspucavali s Turcima u Beču za polufinale Eura 2008.

– Filmove sam počeo snimati s 12 godina, a nogomet počeo u trećoj ligi, kao 21-godišnjak. Kamera je moja prva ljubav.

I takav je ‘rekreativac’, uspoređujemo li ga s našim zvijezdama, već odigrao ključnu ulogu obranivši u petak baš sve Hrvatima te doveo momčad sa sjevera pred Brazil, kamo bi, ne sumnjamo, ponio i svoju kameru...

– Želim zaraditi novac u nogometu kako bih ispunio svoj san: skupiti budžet za snimanje horor filma!

Najskuplji igrač Islanda Gylfi Thor Sigurdsson posebno ga je nahvalio:

– Najvažnije je da nisi primio gol!

Aron Gunnarsson dodao je:

– Ako zabijemo gol u Zagrebu, mi smo u Brazilu!

Šaljivi islandski navijači nastavili su prepisku preko Facebooka s policijom oko Luke Modrića. ‘Drage vlasti, željeli bismo se ispričati zbog naše ranije prijave da je Luka Modrić vrlo opasan i da ga uhitite. On je bezopasan i bojažljiv...’     

Komentara 3

VL
????
13:52 17.11.2013.

U članku je zapravo napisana u tajna uspjeha njihove reprezentacije - "ujutro radim a navečer treniram s reprezentacijom". Naši novinari znaju o njim posprdno govoriti kao o ribarima, no ako im reprezentacija izvan sezone svaki dan trenira, onda me uopće ne čudi da su čvrsti i dobro organizirani u obrani. Dečki su jednostavno uigraniji nego sve ostale reprezentacije, jedino im fali individualne kvalitete, iako ona ništa ne garantira jer nogomet igra momčad a ne pojedinci.

BO
boston
16:01 17.11.2013.

Znaci golman, amater, sa stalnim poslom u glazbenoj industriji igra za reprezentaciju sa kojom smo odigrali uspjesnih 0:0 sa igracem vise. A nasi multimilijunasi mu nisu mogli nista.

AN
Andreeejjj
21:13 17.11.2013.

Tekst nama sve govori!!! A mi i te "hoby-ste" ne možemo dobiti, čak ni sa igračem viška??? Ajde ne blamirajmo i tješimo se više...pa mnogi misle još uvjek, da smo mi neka sila u nogometu...smiješni smoooooooooo!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije