Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN FIOLIĆ

Igrao za Dinamo i za Genk, a sada upozorava plave: Čuvajte ga se, ima dva metra i tehniku playmakera

28.09.2021.
u 17:11

– Znam sve igrače, još ovog ljeta sam bio tamo i mogu reći da je riječ o jako kvalitetnoj momčadi. Imaju individualnu i momčadsku kvalitetu kako u obrani tako i u napadu. Većina igrača im je baš u najboljim godinama – rekao nam je Fiolić.

Osijek je u subotu s 2:0 slavio protiv Šibenika, na Šubićevcu su pogotke postigli Ivan Fiolić i Mihael Žaper. No pogodak Ivana Fiolića u 18. minuti bio pravo remek-djelo, malo je povukao loptu i s više od 25 metara ljevicom pogodio suprotne “rašlje”, pogodak je to kakvi se rijetko viđaju.

Sretan sam zbog tog gola, pogotovu jer mi je to prvi za Osijek, no još sam sretniji jer smo pobijedili, zbog ta tri osvojena boda. Ništa manje nije vrijedan ni Žaperov pogodak – skromno je kazao Ivan Fiolić.

Liga će nam biti neizvjesna

Nastavljena je tako borba za sam vrh, očito će ove sezone opet naša prva liga biti uzbudljiva, napeta i neizvjesna.

– Očekujem da će biti takva, za cijelu našu ligu dobro je da sezona bude neizvjesna – dodao je.

Fiolić je u Osijek došao ovog ljeta iz Genka i kod trenera Nenada Bjelice već odigrao sedam utakmica, samo jednu manje negoli je upisao za Genk. Upravo taj belgijski klub je sljedeći suparnik Dinama u skupini Europske lige, a Fiolić ih jako dobro poznaje.

– Znam sve igrače, još ovog ljeta sam bio tamo i mogu reći da je riječ o jako kvalitetnoj momčadi. Imaju individualnu i momčadsku kvalitetu kako u obrani tako i u napadu. Većina igrača im je baš u najboljim godinama – rekao nam je Fiolić.

U fokusu je Paul Onuachu, 27-godišnji napadač iz Nigerije. Ove sezone u 12 utakmica postigao je 11 pogodaka, u posljednjoj pobjedi Genka u prvenstvu nad Seraingom (3:0) postigao je sva tri gola. Nakon što nije zabio iz jedanaesterca, od 42. do 50. minute postigao je ta tri pogotka, od kojih je jedan bio iz jedanaesterca.

– Nismo nikad zaigrali zajedno, ali upoznao sam ga i dosta sam ga gledao i mogu reći da je stvarno odličan igrač. Čovjek je visok dva metra i očekujete da nije tako dobar, spretan, okretan, ne bi se očekivalo da se tako dobro kreće. No on je s tom visinom izvanredan tehničar, a kakav je napadač, dovoljno govori njegova statistika, pa u prošloj je sezoni za Genk zabio 35 pogodaka (u 41 utakmici, nap. a.).

Kako ga zaustaviti, čuvati?

– Stvarno ne znam. Nisam obrambeni igrač da bih mogao o tome govoriti, ali mora ga se jako paziti jer je tako velik, a ima sjajnu reakciju koju je teško očekivati, igra kao da je playmaker, a ne dva metra visok igrač. On mi se baš jako sviđa.

Kakav nogomet gaji belgijski klub?

– Igraju napadački, najčešće u formaciji 4-3-3 ili 4-2-3-1, klub je uvijek imao jako dobra krila, tako je i sada. Japanac Ito je s desne strane, na lijevoj je opasan Bongonda, ta trojica u napadu najbolji su im igrači, ali imaju i odlične bekove, jako su dobri i u veznom redu, ali taj napadački dio najbolji je dio momčadi.

Dinamo i Genk su tu negdje

Valjda imaju pokoju manu koju bi Dinamo mogao iskoristiti u četvrtak u Belgiji?

– Teško je reći, no nekako mi se čini da im ne odgovara kad suparnik igra čvrsto, kad je jako agresivan. Tada mogu imati problema, ali valja naglasiti da je riječ o vrhunskoj momčadi.

Dinamo je u Europsku ligu krenuo porazom 0:2 od West Hama i sad bi mu trebao nekakav plijen u četvrtak u Belgiji. Kako biste usporedili Dinamo i Genk?

– Ne pratim tako pomno ni Dinamo ni Genk da bi ih mogao detaljno usporediti, ali čini mi se da imaju igrače slične kvalitete, da su momčadi tu negdje, ali neću davati nikakve prognoze. No, po onome kako je Dinamo odigrao protiv nas u Osijeku, mislim da je riječ o momčadima približno iste kvalitete – zaključio je Osijekov Ivan Fiolić.

Fiolić - dijete Dinama

Ivan Fiolić dijete je Dinama, prošao je plavu nogometnu školu, za prvu momčad plavih odigrao je 55 utakmica, potom je bio na posudbi u Lokomotivi u kojoj je nastupio u 50 susreta, da bi 2018. za 2,5 milijuna eura prešao u belgijski Genk. No za belgijski klub se nije naigrao, upisao je samo osam utakmica za sljedećeg suparnika Dinama u Europskoj ligi.

Belgijci su ga posuđivali ciparskoj AEK Larnaci, poljskoj Cracoviji, a ovog ljeta je bez odštete došao u Osijek. Osim što je igrao i za Dinamo i za Genk, Fiolić je u dresu Lokomotive igrao protiv Genka. U četvrtom pretkolu Europske lige 2016. u Maksimiru bilo je 2:2, a za tih 2:2 pogodio je upravo Fiolić. U uzvratu je Genk slavio s 2:0 i u tom susretu Fiolić je igrao svih 90 minuta. Za lokose je tada branio Danijel Zagorac, današnji vratar plavih, igrao je i Dino Perić, stoper Dinama, dok je Luka Ivanušec ušao u ta dva susreta s klupe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije