Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ŠTETA

U Dinamu strahuju: Napadač koji se sjajno snašao u Maksimiru teže je ozlijeđen?

27.09.2021.
u 08:00

Velika je šteta što se ozlijedio Deni Jurić, nakon utakmica s Orijentom i Slavenom Belupom dojam je da se snašao u Dinamu. Plavi su u njemu dobili klasičnog napadača drukčijeg od Brune Petkovića, igrača koji neće okolišati kad je blizu suparničkom golu.

Bio je to dan napadača Dinama kad je o pogocima riječ, četvorica ofenzivaca koji su u subotu dobili priliku protiv Slavena Belupa upisala su se u strijelce u toj 4:1 pobjedi. Krenuo je Deni Jurić koji je nakon svog prvijenca u Kupu sada zabio i u prvenstvu, nastavio je Oršić svojom malom majstorijom, treći je pogodak postigao Bruno Petković. Konačno nije ‘zacvikao’ pred golom i tražio još jedan potez, već je pucao i precizno pogodio. S klupe je ušao Duje Čop, i on je u Kupu Orijentu pogodio mrežu, a sad je preciznim prizemnim udarcem sa 16 metara pogodio kut koprivničkih vrata.

Veseli kad zabiju četvorica

To je svakako ohrabrenje za Dinamo, jer dosad su napadači dosta ‘štekali’, puno više su zabijali igrači oko njih. Ovo je prvi pogodak Brune Petkovića u prvenstvu (još jedan je postigao Legiji u kvalifikacijama za Ligu prvaka), Juriću i Čopu ovo su prvi pogoci u prvenstvu, ali oni i nisu imali veću minutažu, dok je Oršić sa svog lijevog boka i dosad bio prilično učinkovit, u Koprivnici je postigao svoj četvrti pogodak ove sezone.

– Veseli nas što su sva četiri napadača postigla pogodak, to im je trebalo kao vjetar u leđa, svi su raspoloženi, nadam se da će tako i nastaviti – kazao je nakon utakmice trener Dinama Damir Krznar.

Velika je šteta što se ozlijedio Deni Jurić, nakon utakmica s Orijentom i Slavenom Belupom dojam je da se snašao u Dinamu. Plavi su u njemu dobili klasičnog napadača drukčijeg od Brune Petkovića, igrača koji neće okolišati kad je blizu suparničkom golu. Iako, i on se zna izvući, igra i licem prema golu, a k tome je fizički jak, prilično brz te ima dobar skok. I s Petkovićem bi se mogao jako dobro slagati na travnjaku. No, u 61. minuti u Koprivnici stradao mu je gležanj i zasad se ne zna koliko ga neće biti na travnjacima. Baš velika šteta, jer dečku je jako dobro krenulo. I bio bi od velike koristi možda i protiv Genka u drugom kolu Europske lige, na nezgodnom gostovanju u kojem bi plavima trebao plijen nakon domaćeg 0:2 poraza od West Hama žele li si otvoriti put prema prolasku skupine.

Genk je vrlo težak suparnik, vidjeli smo to i u njihovu susretu s Rapidom, momčad koja je nezgodna u fazi napada, s jakim, visokim i brzim napadačem, ali tražit ćemo i mi svoju priliku, jer i naši su napadači pokazali da možemo računati na njih. Nažalost, bojim se da smo izgubili Denija Jurića, ali imamo još baruta u nogama – ponudio je optimizam pred utakmicu u Belgiji trener Krznar.

Koliko Jurića neće biti, znat će se danas kad obavi pregled, ali strahuje se da je ozljeda teža i da bi mogao s travnjaka izbivati i više od tri jedna.

Optimizam Krznaru sigurno daje i takav učinak ostalih napadača, ali i ofenzivna igra njegovih veznih igrača. U igri prema naprijed plavi su doista bili ubojiti. Malo im je pomogao i Slaven Belupo svojim (pre)otvorenim gardom. Ne sjećamo se kad je Dinamo u domaćem prvenstvu toliko puta kontrirao suparniku. Svaka čast i veznjacima Dinama, asistirali su Baturina, Ivanušec i Gojak, Oršiću je za pogodak dodao Petković, po desnom boku često je probijao i Ristovski, pa nakon ulaska u igru po lijevom i Menalo. I dobro je što plavi imaju tako dobar kontranapad, s takvom su igrom prošlih sezona i prolazili na velikim europskim ispitima. Samo moraju biti strpljivi i pametni, s puno discipline u igri, a ne juriti glavom bez obzira kao protiv Sheriffa u prvoj utakmici, ili kako je to radio u subotu Slaven Belupo protiv njih. Čak defenzivno moraju biti bolji nego u subotu, iako je pobijedio s uvjerljivih i zasluženih 4:1, domaćini su mu stvorili previše prilika, spašavati je mora Livaković, spašavala je plave i nepreciznost koprivničke momčadi.

Tko umjesto Jurića?

Sad je na Krznaru i njegovu stožeru da od tih svojih ofenzivaca za susret s Genkom izabere dobitnu kombinaciju. U pravo vrijeme su proradili, nadamo se da ovo nije samo dan u kojem im je puno toga ušlo u mrežu, te da će nastaviti zabijati u kontinuitetu. S obzirom na to da Denija Jurića neće biti, ponovno se otvara opcija s Petkovićem u špici. Dosad nije bio u formi, ali na Petkoviću se puno toga temeljilo proteklih sezona i bio je plavima jako važan i kao špica. Krznar još ima Čopa i Andrića, a u špici je povremeno u manjem dijelu utakmice u Koprivnici koristio i Oršića.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar markoii123
markoii123
11:14 27.09.2021.

Nije kriv Krznar nego uprava kluba,prodala je igrače iz prve postave a nije pokupovala zamjene za njih.

ST
stefj
08:18 27.09.2021.

Nakon što se skoro cijela prva momčad samoozlijedila, sada i ovo... Mada, i s Jurićem i bez njega, Dinamo s Krznarom nema što tražiti u EL. Ovo je dobar pokazatelj koliko jedan trener može pomoći, na žalost, i odmoći ekipi.

DU
Deleted user
10:38 27.09.2021.

Krznar izmislja toplu vodu i stalno mijenja pozicije igracima tak da se sad ne zna ko pije a ko placa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije