Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN PEŠIĆ

Hrvatskom rukometašu život se promijenio u kobnoj noći. Teško je stradao u napadu huligana

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Crna Gora - Hrvatska
Sanjin Strukic/PIXSELL
17.03.2023.
u 10:05

Poznati reprezentativac danas slavi 34. rođendan, a prisjetili smo se jedne priče koja mu je obilježila karijeru

Hrvatski reprezentativac Ivan Pešić danas slavi rođendan, rođen je 1989. godine, a kao golman riječkog Zameta puno je obećavao pa je prešao u mađarskog giganta Veszprema. Njegova životna priča ovdje postaje zanimljiva, dogodio mu se ružan incidenta nakon čega se nije znalo hoće li nastaviti karijeru, srećom, uspio se oporaviti od gubitka bubrega i nastaviti uspješnu karijeru. 

Naime, 8. veljače 2009., u mađarskom gradu Balatonfuredu, huligani su ga teško ranili te je Pešić zbog zadobivenih ozljeda izgubio jedan bubreg. Međutim, još je dobro i prošao kada se uzme u obzir da su huligani u istom napadu ubili rumunjskog rukometnog reprezentativca Mariana Cozmu i teško ranili srpskog reprezentativca Žarka Šešuma.

Navodno je do okršaja došlo nakon svađe u jednom noćnom klubu u kojem su rukometaši slavili rođenje suigračevog djeteta, a onda ih je napalo čak 30-ak huligana. Nakon teške ozljede, član kauboja je skupio snage i vratio se na rukometne terene, a danas već 14 godina igra na profesionalnoj razini bez jednog organa.

Dugo je branio u bjeloruskom klubu Brest iz Meškova, no onda mu se klub zahvalio na suradnji prije vremena. Naime, Pešić je već ranije potpisao za francuski Nantes, no u Meškovu su se snašli i našli mu zamjenu dok je naš vratar bio s reprezentacijom na pripremama u Poreču.

Izlika im je bila Pešićeva navodna ozljeda. Nakon toga je kratko prešao u njemački Stuttgart, a danas nastupa u Nantesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije