Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USUSRET ENGLEZIMA

Hrvatski trener ne sumnja: 'Da se ne igra Euro, Moro i Ivanušec bili bi kod Dalića'

UEFA Europsko U21 prvenstvo, Hrvatska - Švicarska
Marko Lukunic/PIXSELL
31.03.2021.
u 08:41

Eventualni prolazak skupine bila bi definitivna potvrda talenta ove generacije predvođene talentiranim trenerom.

Mlada hrvatska reprezentacija uspjela je ostvariti svoju prvu pobjedu na Europskim prvenstvima za igrače do 21 godine. Uspjelo nam je to u 11. utakmici. Izabranici Igora Bišćana svladali su vršnjake iz Švicarske (3:2) i u srijedu će od 18 sati u utakmici s Engleskom tražiti plasman u drugi krug.

Eventualni prolazak skupine bila bi definitivna potvrda talenta ove generacije predvođene talentiranim trenerom.

- Protiv Švicarske smo izgledali jako dobro i tako moramo igrati svaku utakmicu. Dečki su pokazali da možemo dobro igrati u sustavu 4-3-3, odnosno u 4-2-3-1 kada se branimo. Nakon ove dvije utakmice, vidi se da je Portugal svijet za sebe i svi će s njima imati problema. Mi smo u utakmici s njima malo ostali dužni, posebno u igri prema naprijed. No, sada se trebamo okrenuti Englezima i iskoristiti povijesnu priliku za plasman u drugi krug - istaknuo je Sergej Jakirović, naš trener na klupi Zrinjskog.

Nakon tog mentalnog pada u prvoj utakmici, naša mlada vrsta uspješno je položila jedan od najvećih ispita zrelosti ove generacije.

- To je dokaz da ova momčad vrijedi. Pokazali su karakter i snagu da mogu reagirati pod pritiskom. Švicarska je bila u ležernijem izdanju, posebice nakon prve pobjede i to protiv Engleske. No, dobar dio igrača ove reprezentacije već neko vrijeme igra na vrhunskoj razini. Važno je da smo pokazali širinu kadra. Igrači koji su ušli, iza sebe imaju dobru sezonu. Prije svega tu mislim na Babeca i Vizingera, ali sjajno su reagirali i Kotarski i Špikić. Odlično je to osjetio Igor Bišćan.

Ova generacija ima igrače koji bi u budućnosti mogli igrati značajnu ulogu i u seniorskoj vrsti.

- Ma naravno. Da nema ovog Europskog prvenstva, igrači poput Nikole More ili Luke Ivanušeca bilo bi u kadru naše seniorske reprezentacije.

To su dečki koji imaju igrački kontiniutet već nekoliko godina. No, ima tu još jako dobrih igrača koji će svoj kapacitet tek pokazati. No, važno je da momčadska igra izbacuje pojedinca, a mi smo u srazu sa Švicarcima pokazali kapacitet momčadskog sustava.

Iz Gorice, Jakirovićeve bivše momčadi, u ovoj vrsti svoje mjesto su našla trojica igrača, Babec, Krizmanić i Špikić.

- To je dokaz da se dobro radi i da je selekcija dobra. Babec je 2019. godine došao iz trećeligaša Vihora iz Jelisavca. Doveden je na preporuku mog prijatelja i kolege trenera Igora Budiše. On mi je na njega skrenuo pozornost, a već nakon dva dana bilo je jasno da ga moramo uzeti. Špikić je napravio krug od Hajduka do Dinama, čime je potvrdio potencijal i za ozbiljnije stvari. Krizmanić je cijelo vrijeme bio s nama. Riječ je o polivalentnom igraču i znali smo da će napredovati. Bilo je samo pitanje vremena kada će se nametnuti. Nema dvojbe da taj dečko može igrati na visokoj razini.

Protiv Engleske morat ćemo biti posebno skoncentrirani.

- Uvijek smatram da možemo igrati s bilo kojom momčadi na svijetu. Jasno, treba respektirati protivnika, no držati do sebe. Hrvatska u svim sustavima ima dobre igrače i dobre trenere. Pokazali smo da možemo. Važno je mentalno pripremiti momčad i razmišljati da odlučuješ sam o sebi. Moguće je da će Portugalci dati priliku nekim svojim igračima koji su igrali manje. No, i protiv nas pokazali su da imaju nevjerojatnu širinu, tako da Švicarcima neće biti lagano.

Dosta je česta pojava da naše nacionalne selekcije protiv reprezentacija s najvećim autoritetom igraju najbolje.

- Slažem se. Treba anulirati njihove vrline i mi to možemo. Prije dvije godine sam gledao našu nacionalnu vrstu u skupini s Francuskom, Engleskom i Rumunjskom. Meni su tada Rumunji bili najbolji i teže nam je bilo igrati s njima, nego s Englezima i Francuzima. Dobro je da se možemo skoncentrirati samo na sebe. Ne sumnjam da će Bišćan pronaći dobitnu kombinaciju - zaključio je Jakirović. 

Komentara 2

SS
sokac sa drave
15:54 31.03.2021.

southman--sto imas protiv Vide jucer naseg najboljeg igraca koji je vec godinama jedan od najboljih u obrani bolji i od Lovrena.Cudnovato nemas nista protiv panjevaPasalica,Vlasica,Budimira i Brekala.

Avatar southman
southman
09:45 31.03.2021.

Ta dvojica sigurno. Pogotovo Ivanušec koji je prava budućnost HR repke a ne nekakvi Oršići i sl. na pragu 30-te. Ali isto tako i naši mladi stoperi. Svi od reda su jaki na lopti. Za Vidu su svaki od njih VVD.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije