Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mlada nada

Hrvatska senzacija u Roland Garrosu: 17-godišnji Prižmić osvojio juniorski turnir

Dino Prižmić izgubio od Richarda Gasqueta na ATP turniru u Banja Luci
Foto: Dejan Rakita
1/3
10.06.2023.
u 14:50

Prižmićevo osvajanje Roland Garrosa posve je zasluženo, jer na putu do titule u šest je mečeva izgubio svega jedan set, u 3. kolu protiv Čeha Mrve, a već ozbiljno nastupa i u seniorskoj konkurenciji

Hrvatski tenisač Dino Prižmić juniorski je pobjednik Roland Garrosa. U finalu u Parizu pobijedio je Bolivijca Juana Carlosa Prada Angela sa 6:1, 6:4 i tako postao tek četvrti hrvatski tenisač koji je osvojio neki od juniorskih Grand Slamova. Prije njega, to je uspjelo tek Marinu Čiliću (2005. Roland Garros), Borni Ćoriću (2013. US Open) te Mili Poljičku (2022. Wimbledon).

Prižmićevo osvajanje Roland Garrosa posve je zasluženo, jer na putu do titule u šest je mečeva izgubio svega jedan set, u 3. kolu protiv Čeha Mrve. Sedamnaestogodišnji Prižmić je ovaj tjedan u Parizu pokazao zašto ga s pravom smatraju ponajvećom svjetskom teniskom nadom.

VEZANI ČLANCI:

Prižmić već ozbiljno nastupa i u seniorskoj konkurenciji, gdje je već 293. na ATP listi, a među igračima do 18 godina je već drugi na svijetu (prvi je Čeh Jakub Menšik, 228. na ATP listi). Potvrda je to Prižmićeva velika talenta kojemu svjedočimo već nekoliko godina.

VIDEO Livakovića žele Saudijci: Hrvatskog golmana nastojat će iz Europe odvesti milijunima eura?

Komentara 2

GR
Greben
15:13 10.06.2023.

Bravo Dino! Sad znas sto mozes i sto u buducnosti mozes postici. Samo rad, rad i rad, i pamet u glavu.

Avatar rubinet
rubinet
15:19 10.06.2023.

Sad će teniska rubrika napokon imati o kome/čemu pisati. O Prižmiću i Dodigu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije