Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju za telegraph

Goran: Nisam imao za ručak, živio sam s 20 kuna dnevno

ivanišević (1)
Marko Lukunić/PIXSELL
27.11.2010.
u 16:31

Najveći hrvatski teniski as Goran Ivanišević (39) dao je veliki intervju britanskom Telegraphu, a donosimo najzanimljivije dijelove. Cijeli intervju bazira se na - novcu. A zaradio je otprilike 20 milijuna dolara u karijeri.

Kako se odnosite prema novcu, je li djetinjstvo utjecalo na to?

- Nije, roditelji su meni i sestri uvijek osigurali nužne stvari, a to nam je bilo dovoljno. Za mene su to bili prekrasni dani, ali naravno ne možemo uspoređivati život u osamdesetima i devedestima i danas. Danas dječji rođendan izgleda kao vjenčanje, sa 100 gostiju, a moja kćer želi velike torte i skupe poklone. Naravno, ne mogu joj reći ne. Želim ih naučiti kako nije sve u novcu, ali opet, teško mi ih je odbiti.

Jeste li dobivali džeparac kada ste dorastali?

- Ne, ali to su bila druga doba. Danas klinci imaju laptope, iPodove i aute. Teško je znati gdje točno povući crtu.

Koji je bio prvi posao?

- Prvi sam ček dobio 1989. godine, kad sam imao 17 godina. Igrao sam u Australiji, ušao u četvrtfinale i dobio tamošnjih 60 tisuća dolara. Nikad neću zaboraviti, digao sam sav novac, stavio ga u džep od jakne. Nisam spavao ni zaklopio oči, čak ni skidao jaknu, jer strahovito sam se bojao da će mi ga netko uzeti. Stjuardesa je pokušavala skinuti mi jaknu, ali nisam se mogao opustiti, 22 sata leta razmišljao sam o novcu.

Je li postojao period u životu kada ste bili praznih džepova?

- Kad sam imao 16 godina, igrao sam na manjim turnirima i nisam imao ni kune. Morao sam preživjeti sa 150 kuna tjedno i svaki dan samo morao odlučiti hoću li ručati ili večerati. Nisam si mogao priuštiti oboje. Ali da budem iskren, uživao sam, bio sam sretan jer radimo ono što volim - igram tenis. Igrao sam srećom dobr, osvojio oko 1000 kuna i otišao sam se najesti. Toliko sam pojeo da mi je pozlilo.

Je li vas novac učinio sretnijim.

- Nije, ali imam sigurnost i slobodu. Mogu otići kud god želim, ali nije novac taj koji me usrećuje. Zdravlje i obitelj, to je najvažnije.

Ulažete li u nekretnine?

- Ne, u ovome trenutku. Imam dom i više sam nego sretan s time.

Plaćate li kešom, čekovima ili karticama?

- Volim plačati u gotovini, jer imam osjećaj koliko sam potrošio. Kreditne kartice su opasne, a pogotovo je nezgodno kad stignu računi, pa se šokiram i pitam - Što je ovo? Zašto sam toliko potrošio...

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:09 27.11.2010.

Gramzivi jadniče, lažno si se prijavio u Monte Carlo, a inače si glumio Hrvatinu kojemu je domovina iznad svega. Jasno, sve do trenutka kada se trebalo odlučiti bi li trebalo plaćati porez državi koju \"najviše\" voliš. Privatno si zaratio so s HTS-om i odbio nastupati za hrvatsku reprezentaciju koja je zbog tvoje pokvarenosti ispala u niži rang. Da i ne pišem da si neobrazovani bezveznjak bez ikakve kulture i nadgradnje. Žalim što sam ikada podržavao takva bijednika koji bi u Italiji završio iza rešetaka ili platio višemilijunske kazne (vidi slučaj motociklista Rossija) jer onde ne dopuštaju da se država vuče za nos!

SM
simune mali
22:57 05.12.2010.

hei@ds ne trkeljaj gluposti, Goran donio rezultate hrvatskoj a sta su ovi saborski lopovi i spavalice...pokrali nas do koze za duga vremena....viva goran...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije