Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK OTPUSTIO WEBERA

Gojanović traži trenera, novi bi mogao biti Rus ili Skandinavac

16.09.2014., Dom sportova, Zagreb - Utakmica 6. kola KHL-a, KHL Medvescak - Torpedo. Trener KHL Medvescaka Chuck Weber. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.10.2014.
u 09:15

Čelnici kluba su malo eksperimentirali s Weberom, svjesni su u klubu da više nemaju pravo na pogrešan korak.

Pao mi je kamen sa srca! Slavlje protiv Rige mi je veliko olakšanje, ovo je naš novi početak – rekao je trener Medveščaka u petak u 21.30 sati, misleći da je pobjedom protiv Rige (3:2) izbjegao otkaz o kojem se šaputalo nekoliko dana prije. No, samo dva sata nakon te izjave, malo prije ponoći, Weber je saznao da je otkaz ipak dobio! Prišli su mu predsjednik Medveščaka Damir Gojanović i direktori Aaron Fox i Marko Antonio Belinić te mu priopćili da je bivši. Šokirao se, ali profesionalno je prihvatio odluku.

Skor od samo četiri pobjede u 13 utakmica bio je preslab, a vodstvo kluba procijenilo je da velikog napretka s Amerikancem ionako ne može biti. Momčad je posljednjih tjedana igrala loše pa je procijenjeno da će šok-terapija s promjenom trenera najbolje razdrmati momčad.

Prekid u ponoć

– Nije nam se bilo lako zahvaliti Weberu, no naša očekivanja nisu bila ispunjena i to je bilo jedino rješenje. Zadržat ću pravo da ne komentiram detalje i razloge ove odluke. Pred nama je period u kojem moramo početi skupljati bodove – rekao je predsjednik Gojanović koji je, neslužbeno doznajemo, bio glavni inicijator otkaza.

Weber je odluku doznao malo prije ponoći, a igrači u subotu ujutro prije treninga. Neki od njih bili su iznenađeni, no generalno su i oni svjesni da s Weberom na čelu momčad nije davala maksimum.

– Zahvalni smo Chucku za sav uloženi trud, no sada se moramo okrenuti prema naprijed i početi pobjeđivati kao što smo navikli, usmjeriti se na nadolazeće putovanje i prvotni cilj, a to je ulazak u playoff – izjavio je zamjenik kapetana Mike Glumac.

Napadač Brandon Segal je dodao:

– Svi smo se mnogo trudili, ovo što se dogodilo je dio hokeja i mi moramo nastaviti dalje kao momčad.

Novog trenera uprava kluba još nije našla, a do daljnjeg će momčad voditi dosadašnji pomoćnici Fedorchuk, Letang i Ratej. O imenima trenera koji su u užem krugu u klubu zasad ne žele govoriti, a doznali smo da su u prednosti sjevernoamerički i skandinavski treneri. Mogućnost da će na klupu sjesti Rus zasad je mala jer je objektivni problem jezična barijera. No, da odaberu Rusa, mogao bi se odmah priključiti momčadi na gostujućoj turneji, dok će Skandinavac ili Amerikanac još morati čekati na vizu. Zato je vjerojatnije da će novi trener stići tek nakon povratka momčadi s iduća četiri gostovanja (ponedjeljak Jokerit Helsinki, srijeda SKA Peterburg, petak Dinamo Riga te nedjelja Atlant Mitišči).

Nije bio u rangu Frencha

Medveščak će tako dobiti trećeg glavnog trenera otkad je u KHL-u (prethodnik Webera bio je French), a sedmog ukupno otkad je počela "ledena bajka" ulaskom u EBEL prije šest sezona. Weber je pak već jučer mogao početi pakirati kofere. Nažalost, njegova avantura u KHL-u završila je neslavno. Pokazao je da ipak nije u rangu Marka Frencha, koji je ljetos neočekivano raskinuo ugovor s Medveščakom. No, možda Fox, Gojanović i Belinić nađu dostojnog zamjenika. Pravo na kiks nemaju jer se s Weberovim lošijim ulaskom u sezonu doigravanje trenutačno čini daleko. No, još je 47 utakmica do kraja sezone, ima vremena za vraćanje na pobjedničke staze. Iako, dojma smo da bi ovoj momčadi trebalo i još jedno-dva prava pojačanja.

>> Medveščak smijenio trenera nakon pobjede protiv Dinama!

Komentara 1

FU
FULL
13:06 05.10.2014.

Koji izgovor "jezična barijera"??? No dobro, mi smo uvijek strpljivi, ali je interesantno da su prvi put ( s državama) počeli pametno razmišljati. "Živi bili pa vidjeli"!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije