Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sp u rukometu

Gidsel može nešto naučiti od legendarnog Šveđanina: Isključio je komentare zbog hrvatskih navijača

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
PIXSELL
23.01.2023.
u 16:00

Danski rukometaš Mathias Gidsel obrisao je sve komentare na svojoj posljednjoj objavi na Instagramu i zatim isključio opciju komentiranja nakon što je dobio puno komentara hrvatskih navijača

Rukometaši Španjolske, Francuske i Švedske prvi su četvrtfinalisti Svjetskog prvenstva koje se igra u Poljskoj i Švedskoj. Francuska i Španjolska će u današnjem međusobnom ogledu samo odlučiti tek tko će biti broj jedan, a tko broj dva u skupini I drugog kruga. Obje reprezentacije do sada nisu izgubile nijedan bod. U skupini II Švedska je također bez poraza, ali oni su kolo prije kraja već osigurali prvo mjesto tako da protiv Portugala mogu igrati opuštenije. S druge strane Portugalu trebaju bodovi za drugo mjesto u skupini. Poraz Portugala s nestrpljenjem očekuju Mađari koji bi ih pobjedom nad Zelenortskom Republikom bodovno preskočili. Island, koji je slovio za favorita čak i za medalju nakon poraza od Mađarske i Švedske samo u nekoj ludoj teoriji može do četvrtfinala.

Palicka ipak pružio ruku

Francuska i Švedska su najuspješnije reprezentacije u povijesti Svjetskih prvenstava pa njihov plasman među osam ni najmanje ne čudi. Francuska je osvojila 11, a Švedska 12 medalja s tim da Francuska ima šest, a Švedska četiri zlata. Španjolska je nešto skromnija s četiri medalje (dvije zlatne i dvije brončane). Zanimljivo je da su ove tri reprezentacije, koje su prve izborile četvrtfinale, bile među prve četiri na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021. godine. Švedska je bila druga, Španjolska treća, a Francuska četvrta.

Švedski golman Andreas Palicka (36) jedan je od najboljih na svijetu, a to je pokazao i u utakmici protiv Islanda koju je njegova reprezentacija dobila 35:30. Na kraju krajeva proglašen je i igračem utakmice... Međutim, pokazao je Palicka i drugo lice. Početkom drugog poluvremena skinuo je zicer Viðarssonu koji je u strahu od kontre tijelom legnuo na loptu zbog čega ga je Palicka počeo agresivno čupati i navlačiti za dres. Jasno je da je Viðarsson učinio nešto nedozvoljeno, no jedan iskusni golman koji dugi niz godina igra na visokoj razini svakako si ovakvo "zamračenje" ne bi trebao dopustiti. Što bi na njegovo ponašanje tek kazali Danci, koji su "kauboje" optužili za preveliku agresivnost? A i Gidsel bi mogao nešto naučiti od Viðarssona koji se s Palickom minutu kasnije izgrlio budući da su obojica dobila dvije minute suspenzije.

IHF Handball World Championship - Main Round - Sweden v Hungary - Scandinavium Arena, Gothenburg, Sweden - January 18, 2023 Sweden's gaolkeeper Andreas Palicka reacts Adam Ihse/TT News Agency via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. Photo: TT NEWS AGENCY/REUTERS
Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Nesvakidašnji incident dogodio se u prvom poluvremenu utakmice između Francuske i Irana. Ozlijeđeni sudac iz BiH je morao napustiti teren. Igrala se petnaesta minuta utakmice kada je susret prekinut na nekoliko minuta. Suci iz BiH, braća Dino i Amar Konjičanin, prišli su monitoru na kojem se vrši provjera. Igrači obje reprezentacije su bili iznenađeni i nisu znali što se događa. Činilo se da će se neka situacija provjeriti, ali nije bilo ništa od toga. Sudac Amar Konjičanin zadobio ozljedu lista noge i pokazao je da nije u stanju nastavi susret i nakon nekog vremena napustio je dvoranu. Umjesto braće Konjičanin susret su nastavili suditi hrvatski par Matija Gubica i Boris Milošević koji su bili u dvorani u statusu pričuvnog para. Nisu imali niti težak posao s obzirom na to da su Francuzi ostvarili prilično uvjerljivu pobjedu.

20.12.2019., Zagreb -U restoranu Lido odrzana Vecer rukometa, koju organizira Hrvatski rukometni savez i Sportske novosti. U okviru svecanosti odrzala se dodjela nagrada najboljim sucima i trenerima, proglasenje najbolje rukometasice i rukometasa. Matija Gubica i Boris Milosevic, najbolji sudacki par u 2019. godini.rPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

"Lavovi" igraju za prestiž

U Tauron Areni Španjolci i Slovenci su odigrali izjednačenu utakmicu iako je Španjolska u samom uvodu susreta stvorila četiri gola prednosti (7:3). No, Slovenci su se vratili, a poluvrijeme je završilo bez prednosti za ikoga (15:15). U nastavku se dugo vremena igralo gol za gol, a onda je Španjolska napravila dva do tri gola plusa, kasnije i pet, čime je utakmica zaključena. Najbolji španjolski strijelac bio je Kauldi Odriozola sa šest golova, dok je kod Slovenije Jure Dolenec postigao sedam, a Blaž Janc pet golova.

Crna Gora pobijeđena je od domaćina Poljske 27:20 (11:8) i ostala bez teoretskih šansi za mjesto koje na kraju turnira vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. "Lavovi" su čitavu utakmicu u Krakovu bili u podređenom položaju, pa će u danas protiv Slovenije igrati za prestiž. Ponovo je kod Crnogoraca bilo previše grešaka, izgubljenih lopti i promašenih zicera da bi se ostvario bolji rezultat.

Danski rukometaš Mathias Gidsel obrisao je sve komentare na svojoj posljednjoj objavi na Instagramu i zatim isključio opciju komentiranja nakon što je dobio puno komentara hrvatskih navijača. Uz tri fotografije Gidsel je napisao: "Malmö obučen u crveno i bijelo." Domagoj Duvnjak pri rezultatu 6:5 za Hrvatsku udario je Gidsela, a zatim se ispričao. Međutim, Gidsel ni tada ni kasnije nije prihvatio Duvnjakovu ispriku.

19.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, skupina IV, 3. kolo, Danska - Hrvatska. Domagoj Duvnjak, Mathias Gidsel Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije