Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Nova opcija prolaska Hrvatske u četvrtfinale: Kauboji u nokaut fazu mogu doći preko ždrijeba

Malmo: Utakmica 2. kola 2. kruga Svjetskog prvenstva rukometaša između Hrvatske i Belgije
Foto: "Anze Malovrh / kolektiff"
1/4
23.01.2023.
u 12:23

Izabranici Hrvoja Horvata danas igraju protiv Bahreina i trebaju dobiti sa što većom razlikom

Hrvatska rukometna reprezentacija još uvijek nije otpisala četvrtfinale svjetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj. Istina, šanse su vrlo male i teoretske, ali dok postoji nada, treba razmišljati pozitivno. Isplivala je još jedna opcija preko koje bi se izabranici Hrvoja Horvata mogli dokopati četvrtzavršnice svjetske rukometne smotre, a to je putem – ždrijeba. 

21.01.2023., Malmo Arena, Malmo, Svedska - IHF Svjetsko prvenstvo u rukometu, utakmica 2. kola 2. kruga Svjetskog prvenstva rukometasa izmedu Hrvatske i Belgije Photo: Pixsell/PIXSELL
Foto: "Anze Malovrh / kolektiff"

To bi se moglo dogoditi u slučaju da Hrvatska slavi protiv Bahreina rezultatom 38:20, a Danska od Egipta senzacionalno izgubi točnim rezultatom 26:22. U tom slučaju bi Hrvatska i Danska imale potpuno istu gol-razliku i pitanje prolaza moralo bi biti riješeno ždrijebom. Svjetskim prvacima Dancima bit će mnogo lakše nego Hrvatskoj jer svoju utakmicu igraju nakon što kauboji završe svoj ogled, u tom slučaju Danska može i kalkulirati, odnosno doznati s koliko smije izgubiti. 

To bi se vrlo lako moglo dogoditi jer ih ništa ne sprečava u tome, nije moralno, ali naravno da svatko gleda svoje interese. O ostalim kombinacijama prolaska možete pročitati OVDJE

Podsjetimo, Hrvatska igra večeras protiv slabašnog Bahreina s početkom od 18 sati uz prijenos na RTL televiziji. 

Standings provided by Sofascore

Komentara 5

DU
Deleted user
13:33 23.01.2023.

Hajdemo mi pobijediti .. naprijed sokolovi naši!

OS
osijek031
15:30 23.01.2023.

Ako sam dobro razumio gleda se ukupna gol razlika. Ako je tako, kako je moguce da nakon +11 protiv Belgije, povucemo rucnu i onako nonsalantno odigramo ostatak tekme. Jel uopce na klupi netko znao za to. Mogli smo otic ladno na +15 i to se nije dogodili samo u toj utakmici. Tada bi nesto i bilo moguce.

Avatar majkuvam
majkuvam
13:47 23.01.2023.

Već nakon prve utakmice sve je bilo jasno a vi neprestano bezveze kalkulirate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije