Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK - GRAZ 3:0

Gašper Krošelj postao novi heroj Ledene

'28.02.2010., Zagreb - Hokejaska utakmica EBEL lige, doigravanje cetvrtina finala, ledena dvorana Doma sportova, KHL Medvescak Zagreb - Moser Medical Graz.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
28.02.2010.
u 20:50

Hokejaši Medveščaka svladali su Graz 3:0 u četvrtoj utakmici 1/4 finala doigravanja EBEL lige u Domu sportova te tako poravnali omjer u pobjedama na 2:2.

Igrala se 59. minuta, Medveščak je pogocima Smytha, Ouellettea i Foxa vodio sa 3:0, a cijela dvorana digla se na noge i počela skandirati: Gašper Krošelj! Gašper Krošelj! Slovenski vratar jučer je “zaključao” svoja vrata te tako postao novi heroj navijača u Ledenoj dvorani.

 – Jedva da sam čuo to skandiranje, toliko sam bio koncentriran na utakmicu. Još sam u šoku i trebat će mi vremena da mi se sve ovo slegne – rekao je slovenski vratar, koji je u posljednje dvije utakmice silom prilika na golu zamijenio svojeg jako dobrog prijatelja Roberta Kristana.

 I to mu je sigurno bio dodatan pritisak i uteg na njegovim leđima.

 – Hvala mojim suigračima jer davali su mi veliku podršku.

 Nemoćni i s dva igrača više

Gesta Teda Satora – odlazeći s leda, stisnuo je ruku Krošelju – sve je rekla jer i on je riskirao odlučivši mu dati prednost pred Kristanom. Jer Krošelj je ove sezone ipak branio u samo pet-šest utakmica.

– Krošelj je oduševio u posljednje dvije utakmice. Mlad je i od njega se u budućnosti mogu očekivati velike stvari – kaže Sator.

Trener gostiju Michael Feiertag izgledao je jako utučeno, što je razumljivo, jer je njegova momčad sinoć bila potpuno nadigrana. Medveščak je imao 34 udarca na gol, a Graz samo 20.

– Medveščak je večeras bio bolja momčad, čak i u situaciji s dva igrača više na ledu bili smo nemoćni. Sada smo u teškoj situaciji jer vodili smo 2:0 u seriji, a sada je izjednačeno. Bit ćemo pod velikim pritiskom jer ipak svi očekuju da mi prođemo u polufinale – rekao je Feiertag.

A igra Medveščaka jučer je izgledala gotovo savršeno, osobito u obrani. Medvjedi su prvoplasiranu momčad regularnog dijela sezone limitirali na samo 20 udaraca prema golu.

Linz i Vienna do 3. pobjede

– Bila je ovo naša najbolja utakmica sezone. Od Graza smo učinili neprepoznatljivu momčad – pohvali se šef hokejskih operacija Douglas Bradley.

Peta utakmica igrat će se u utorak u Grazu, dok će šestoj domaćin u četvrtak biti Zagreb.

U polufinale će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

EBEL liga, doigravanje, četvrte utakmice četvrtfinala: 

Medveščak - Graz 99ers 3:0 (2:2)

Klagenfurt  - Red Bull Salzburg 0:2 (2:2)

Alba Volan  - Vienna Capitals 1:4 (1:3)

Villach - Liwest Linz 3:4 (1:3)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije