Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRTUALNI DVOBOJ

Galatasaray i Barça na Facebooku vode utrku za najpopularniji klub

Barcelona (1)
Reuters/AFP
18.09.2010.
u 16:50

Među prvih 20 čak su tri turska kluba te sedam nenogometnih momčadi, od kojih najviše pristaša imaju LA Lakers.

Njemački Sport Bild objavio je popis 20 najpopularnijih svjetskih klubova. I gle iznenađenja, prvo mjesto odnio je turski Galatasaray, čiji klub navijača na Facebooku ima članova otprilike kao Hrvatska stanovnika – 4,492.556. Iza njega je ostala Barcelona, no kako se i jednom i drugom klubu stalno pridružuju novi navijači, jučer je španjolski prvak prešao u vodstvo (4,524.000 članova).

Zanimljivo je da su se među deset najpopularnijih na Facebooku ugurala još dva turska kluba – Fenerbahçe, koji je u samoj Turskoj popularniji od Galatasaraya, i Beşiktaş!

Na petom je mjestu prva nenogometna momčad – LA Lakers, čiji klub navijača na popularnoj stranici (pola milijarde registriranih) ima gotovo tri milijuna članova. Ukupno je u prvih 20 sedam nenogometnih momčadi (košarkaši LA Lakersa i Boston Celticsa, bejzbolaši Boston Red Soxa i Chicago Cubsa te dvije momčadi američkog nogometa – Dallas Cowboys i Pittsburgh).

Među prvih 20 je i anonimac – Persib Bandung! Riječ je o indonezijskom klubu iz glavnog grada provincije Zapadna Java koji je samo šest puta bio prvak države, a prvak Azije nijednom.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
Raxzar
21:21 18.09.2010.

haha koda ima na facebook pravi navijaca koje sranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije