Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL PRATE ZAJEDNO

Gabrić: Nerazdvojan sam s Čalom

'sport - 02.07.2009. rudine , Hrvatska  utakmica treceg kola prve hrvatske lige izmedju hajduka i zadra na splitskom poljudu , na slici drago gabric Photo: Leonard Nincevic - Vecernji list'
'Leonard Nincevic - Vecernji list'
27.09.2009.
u 12:15

- U Trabzonsporu je super, navijači nas obožavaju. Samo u Istanbulu imamo nekoliko milijuna pristaša – kaže Drago Gabrić.

Nakon dviju asistencija stigao je i prvijenac u prvenstvu Turske. Drago Gabrić na gostovanju svog Trabzonspora u Ankari kod Genclerbirligija postigao je vodeći pogodak, bilo je i 2:0, ali na kraju su domaći iščupali bod (2:2).

Imamo milijune navijača

– Šteta što nismo nastavili pobjednički niz, ali nema žaljenja. Idemo dalje, u Turskoj je svaka utakmica jaka. Nema laganih protivnika. Sretan sam zbog tog gola – govorio nam je Gabrić dok je sa suigračima putovao do hotela.

Prezadovoljan je u Turskoj. Iz Splita je otišao početkom kolovoza, debi u dresu Trabzonspora propao mu je zbog trovanja želuca pa je morao u bolnicu, ali nakon toga sve je, kako kaže Drago, "za pet".

– Klub je super, navijači nas obožavaju, imamo više pristaša izvan Trabzona. Kada smo gostovali u Istanbulu na tribinama je bilo 10.000 naših navijača. Samo tamo imamo nekoliko milijuna navijača. Ovo je siromašan kraj, puno je ljudi otišlo za poslom, ali nogomet i klub obožavaju – kazuje.

Trabzon je industrijski grad, nema nekog života...

– Ma samo nogomet, treninzi, utakmice, to me jedino zanima. Još da se priviknem na hranu. Evo, i protiv Genclerbirligija odigrao sam tek jedno poluvrijeme jer me mučio želudac. Ne odgovara mi hrana, valjda su mi prejaki začini... I Šerić, koji je igrao u Turskoj, pričao mi je da je imao sličnih problema, no valjda će i to proći – rekao je Gabrić.

U Trabzonsporu Drago igra zajedno s Hrvojem Čalom.

Vožnja je prava ludnica

Naš reprezentativac nije se naigrao u zadnje vrijeme, ali Gabrić vjeruje da će se za Čalu već u sljedećem dvoboju naći mjesto u momčadi. Čale i on su nerazdvojni.

– Živimo dvadeset metara jedan od drugoga, stalno smo zajedno. Puno mi je Hrvoje pomogao, ne znam što bih bez njega. On se snašao u Turskoj, zna jezik i na raspolaganju mi je za sve što mi treba – veli Gabrić.

Promet nismo mogli preskočiti. Vožnja po Turskoj uvijek je avantura.

– Dobio sam klupski golf 6. A vožnja je prava ludnica. Nema ovdje crvenog ni zelenog na semaforu, to vam ništa ne vrijedi. Privikavam se, što ću – smije se Gabrić.

a Gabrić i Čale, hajdukovac i dinamovac, u Turskoj su stalno pred televizorom. Naravno, na programu je Hrvatska televizija.

– Gledali smo sve utakmice, vidio sam sve golove. Teško mi je bilo zbog Hajdukova slabog starta, ali znao sam da će se dići. Sve su to kvalitetni igrači i onaj crni niz nije bio realnost – kazao je Drago koji je i na stalnoj liniji s tatom Tončijem pa ima svježe informacije iz Poljuda.

A Drago se nada da će dobrim igrama natjerati izbornika Slavena Bilića da ga pozove u najbolju vrstu.

– Naravno da se nadam. Pa zbog toga igram nogomet, reprezentacija je vrhunac – zaključio je Gabrić.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
rexcroatum
14:53 27.09.2009.

Bit ce on dobar igrac,a Turska liga je odlicna za napredovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije