Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKE IGRE

FOTO Stravičan pad na glavu: Uklonili rampu pa je završio u bolnici umjesto na postolju

Foto: REUTERS
1/6
27.07.2021.
u 12:48

Najveći favorit za zlato, četverostruki svjetski prvak Nizozemac Mathieu van der Poel (26), koji je prije mjesec dana proveo pet dana u žutoj majici vodećeg na "Tour de Franceu", nije završio utrku

Britanac Thomas Pidcock četiri je dana prije svog 22. rođendana osvojio naslov olimpijskog pobjednika u brdskom biciklizmu na OI u Tokiju.

Mladi je Britanac zadanu stazu svladao za 1:25:14 sati, 20 sekundi brže od srebrnog Švicarca Mathiasa Flueckigera, a 34 sekunde od brončanog Španjolca Davida Valera Serrana, dok je branitelj naslova iz Rio de Janeira Švicarac Nino Schurter utrku okončao na četvrtom mjestu s 42 sekunde iza Pidcocka.

Pidcock zasada odlično kombinira karijeru u brdskom biciklizmu i na cesti, ovoga je proljeća pobijedio na utrci Brabants Pijl, bio je drugi na Amstel Gold Race, teći na Kuurne-Bruxelles-Kuurne, peti na Strade Bianche te šesti na Fleche Wallonne, redom klasicima. Godine 2017. bio je svjetski juniorski, a 2019. svjetski prvak u kategoriji do 23 godine u brdskom biciklizmu.

Foto: REUTERS/Ann Wang

Za iskusnog Flueckingera (32) ovo srebro je najveći uspjeh u karijeri, ove je godine ostvario dvije pobjede na utrkama Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu, no najveće je iznenađenje odličje Serrana (32), koji ni na jednom velikom natjecanju do sada nije bio u borbi za odličja.

Najveći favorit za zlato, četverostruki svjetski prvak Nizozemac Mathieu van der Poel (26), koji je prije mjesec dana proveo pet dana u žutoj majici vodećeg na "Tour de Franceu", nije završio utrku.

Nizozemac je loše procijenio odskok pa se strmoglavio i pretrpio gadne ozljede. Umjesto na postolje, otišao je u bolnicu na preglede. 

Ispostavilo se da je zapravo zaboravio da je s tog mjesta uklonjena drvena rampa koja je bila postavljena dok su natjecatelji ispitivali stazu prije utrke.

– Totalno sam zaboravio na to, rampa je bila tu dok smo imali test staze. Čuo sam da su pričali kako će je maknuti za trku. Dok sam vozio, u glavi mi je bilo da je ona tu, ali samo sam propao – rekao je Mathieu.

Foto: REUTERS/Ann Wang

>> Pogledajte: Jelić i Kanaet za povijest!

Komentara 1

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
13:47 27.07.2021.

Šta sve ima na tim olimpijskim igrama, još malo pa će i picigin uvrstiti... postalo je dosadno i preopširno sa svim tim "sportovima"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije