Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA PAMĆENJE

Max Verstappen postao najmlađi osvajač bodova u Formuli 1

Max Verstappen
Reuters/PIXSELL
30.03.2015.
u 12:28

'Uživao sam u utrci. Presretan sam sa sedmim mjestom i svojim prvim bodovima u Formuli 1. Mislim da smo napravili odličan posao.'

Toro Rossov vozač Max Verstappen je sa 17 godina i 180 dana postao najmlađi osvajač bodova u povijesti Formule 1, piše GP1.hr. Mladi Nizozemac bio je oduševljen svojim pothvatom. U drugoj utrci karijere došao je do sedmog mjesta na zahtjevnom Sepangu.

- Uživao sam u utrci. Presretan sam sa sedmim mjestom i svojim prvim bodovima u Formuli 1. Mislim da smo napravili odličan posao. Prvih par krugova sam se dosta mučio na srednje tvrdim gumama pa smo ranije otišli u boks po tvrdu komponentu koja je funkcionirala savršeno. Bolid je bio odličan, imali smo nekoliko dobrih borbi s drugim natjecateljima, bilo je zabavno - kazao je Verstappen i dodao:

- Ovo je bila ispravna strategija i odlično smo kontrolirali potrošnju guma. Fizički sam bio dobro, bilo je jako vruće na kraju, ali mogao sam se nositi s tim i biti konzistentan. Ovo je velika motivacija za momčad, jednostavno nije moglo biti bolje.

Max je danas tri puta ulazio u boks dok je timski kolega Carlos Sainz to obavio dva puta i završio jedno mjesto iza Verstappena.

- Sa strategijom dva ulaska u boks na stazi kao što je Sepang nikada neće biti lako, ali na kraju je funkcioniralo dobro pa sam potpuno zaboravio rezultat u kvalifikacijama. Doći s 15. na 8. mjesto je nevjerojatno! Tijekom cijele utrke se puno stvari događalo oko mene pa je bilo lako napraviti pogrešku, blokirati kotačima ili izgubiti pozicije, ali ostao sam smiren, a to se na kraju isplatilo - rekao je Sainz i nastavio:

- Uvjeti su bili jako teški, puno teži nego u Australiji, ali dobro smo se pripremili pa nisam imao problema. Ovakav rezultat nam daje veliko samopouzdanje i motivaciju za nastavak. Momčad radi izvrstan posao, a osvajanje bodova s oba bolida predstavlja odličan završetak vikenda.

>> Prva pobjeda Ferrarija od 2013.: Vettel slavio ispred Hamiltona i Rosberga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije