Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Ferrari nema ništa protiv isporuke svojih motora Red Bullu

Sebastian Vettel (Scuderia Ferrari), during day two of the final Formula One Winter Testing at Circuit de Catalunya (Barcelona) on February 27, 2015 in Montmelo, Spain. Foto: S.Lau/DPA/PIXSELL
DPA/PIXSELL
10.09.2015.
u 17:55

'Oni u teoriji imaju velika imena, Adrian Newey je glavni dizajner te je lako pomisliti da će uz naš motor napraviti strašnu šasiju, što znači da će biti jako konkurentni.'

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene je rekao da njegova momčad ne bi imala nikakvih problema oko isporuke svojih motora Red Bullu sljedeće sezone. Budući da će austrijska momčad najvjerojatnije raskinuti svoj ugovor s Renaultom za 2016. te da Mercedes vjerojatno nije voljan svoje pogonske jedinice dati četverostrukim svjetskim prvacima, talijanska momčad ostaje Red Bullova jedina realna opcija za 2016.

Scuderia svoje motore trenutno isporučuje Sauberu i Manoru, a Arrivabenea ne brine kombinacija Red Bull-Ferrari.

- Jako je teško govoriti o drugim ljudina. Oni u teoriji imaju velika imena, Adrian Newey je glavni dizajner te je lako pomisliti da će uz naš motor napraviti strašnu šasiju, što znači da će biti jako konkurentni. Što se tiče moje momčadi, moji inženjeri i aerodinamičari znaju svoje poslove. Zbog toga nemam problem, a konkurencija je dobra kada imate jakog natjecatelja. To ne znači da ćemo sutra ujutro dati naš motor Red Bullu ili Toro Rossu, ali ne vidim nikakav problem ako ga trebam dati bilo kojoj drugoj momčadi niti trebam biti uplašen konkurencije. U suprotnom, to onda nije pravi natjecateljski duh ni ono što Ferrari predstavlja. Mi se borimo sa svima.

Red Bull se već natjecao s Ferrarijevim motorima 2006. godine, a prvo postolje su ostvarili na VN Monaka te godine. Sestrinska momčad Toro Rosso je koristila Ferrarijeve motore od 2007. do 2013., prije prelaska na Renaultove pogonske jedinice prošle sezone.

S obzirom da Mercedes svoje jedinice neće prodavati Red Bullu, Manor ima dobru priliku za sljedeću sezonu. Malena momčad, koja se trenutno natječe s prošlogodišnjim Ferrarijevim motorima, razmatra opcije za 2016. te se nalazi na dobrom putu da realizira dogovor s Mercedesom ako to postane jedna od mogućnosti.

>> Više o F1 čitajte na GP1.hr

>> Ferrari bi se u Italiji mogao pojaviti s pojačanim motorom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije