Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆA TENISKA ZVIJEZDA

Finale u Zagrebu pokazalo mi je da se mogu nositi s profesionalcima

storyeditor/2022-07-11/poljicak3.jpg
27.07.2022.
u 16:40

Naš 18-godišnjak Mili Poljičak unatoč porazu odlično se u Umagu suprotstavio pobjedniku turnira iz 2018. godine

Mili Poljičak odlično se u prvom kolu ovogodišnjeg umaškog ATP turnira suprotstavio pobjedniku iz 2018. Marcu Cecchinatu, ali nažalost poražen je u tri seta, iako ostaje dojam da je bio gotovo ravnopravan suparnik i da je mogao i bolje proći. Na kraju je presudilo iskustvo 29–godišnjeg Talijana, polufinalista Roland Garrosa iz 2018. (poraz od Thiema), koji je pobijedio sa 6:1, 5:7, 6:2.

'Jako sam zadovoljan'

Već u tom prvom setu, koji je naizgled uvjerljivo pripao Cecchinatu, 18–godišnji Splićanin imao je dobre prilike za bolji ishod, imao je dvije lopte za obrat u prvom i tri u trećem gemu, ali nije ih iskoristio. Posebno uzbudljiv bio je drugi set, u kojem je nedavni osvajač juniorskog Wimbledona kod 3:5 spasio tri meč-lopte te potom osvojio četiri gema zaredom.

Treći set pripao je Cecchinatu – igraču koji je prije tri godine bio 16. na ATP listi, a ove je sezone u Umagu morao igrati kvalifikacije – ali tek nakon što je Talijan izdržao Poljičkov pritisak na početku te dionice.

– Jako sam zadovoljan debitantskim nastupom na ATP turnirima u pojedinačnim mečevima. Za pobjedu su mi nedostajale nijanse, a suparniku je pomoglo i iskustvo, no nemam za čime žaliti. Ovo je za mene pozitivno – kazao je Poljičak dodavši:

– Prvi set igrali smo sat vremena, bilo je puno izjednačenih poena i gemova, a neki su uz malo sreće mogli otići i na moju stranu. No Cecchinato je u ključnim trenucima odigrao nekoliko vrhunskih poena i mogu mu samo čestitati na tome.

11.07.2022., Kastela - Osvajac juniorskog Grand Slama u Wimbledonu Mili Poljicak stigao je u splitsku zracnu luku. Tamo su ga docekali mama Nilija, otac Ante, brat Niko i sestra Petra. Uz njih su bili i suigraci iz kluba, treneri te predstavnici teniskog saveza. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Dvoboj s Cecchinatom samo je učvrstio Poljičkovo uvjerenje da se može nadmetati i s najboljima.

– Već finale Challengera u Zagrebu pokazao mi je da se, uz napredak u još nekim segmentima, mogu nositi s tim profesionalcima. Ovo je razina više i dodatna motivacija za daljnji rad, zato što vidim da pripadam ATP Touru – napomenuo je 18-godišnji Splićanin.

Ovogodišnji turnir Plava Laguna Croatia Open bit će jedan od najjačih dosad, s dvojicom igrača koji su trenutačno među desetoricom najboljih na svijetu: Španjolcem Carlosom Alcarazom (5.) i Talijanom Jannikom Sinnerom (10.). No ne samo to: četvorica od petorice vodećih nositelja na dan početka turnira 25. srpnja na ATP listi nalazila su se na dosad najboljim pozicijama.

Prvi nositelj Alcaraz u ponedjeljak je prvi put ušao u elitno društvo petorice vodećih, nakon što je prošli tjedan u Hamburgu igrao u finalu turnira iz kategorije ATP 500. Sinner je već neko vrijeme deseti na svijetu i samo mu jedna pozicija nedostaje da izjednači najbolji plasman dosad (9.). Danac Holger Rune je 27., baš kao što je bio i prošli tjedan kad je došao do najboljeg renkinga karijere, a malo iza njega (32.) je Argentinac Sebastián Báez, koji također uživa u najboljem plasmanu karijere.

Alcaraz se priključuje

Slovak Alex Molčan je 38. i bolji od toga još nikad nije bio. I izvan popisa nositelja ima nekoliko igrača koji nikad nisu bolje stajali, a prije svih to je Talijan Lorenzo Musetti, koji je sjajnom igrom u nedjelju osvojio Hamburg i skočio na 31. mjesto ATP liste.

Četvorica vodećih nositelja (Carlos Alcaraz, Jannik Sinner, Holger Rune i Sebastián Báez) u prvom su kolu slobodna, a u turnir će se uključiti u osmini finala, odnosno na teren će u srijedu ili u četvrtak.

Napomenimo još da će nas u konkurenciji parova u Umagu predstavljati kombinacije Franko Škugor/Antonio Šančić te Mili Poljičak/Duje Ajduković. A navijat ćemo i za Posušaka Tomislava Brkića iz BiH koji će zaigrati u paru s Portugalcem Cabralom.

Četvorica vodećih nositelja (Alcaraz, Sinner, Rune i Báez) u prvom su kolu slobodna

>> Doček za Milija Poljička, juniorskog pobjednika Wimbledona

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije